Από τις 26 Οκτωβρίου, ξανά με κλήσεις οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Αθήνα

Από τις 26 Οκτωβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται και πάλι στους δρόμους της πρωτεύουσας για να βεβαιώνουν παραβάσεις και να επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.

Από τις 26 Οκτωβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται και πάλι στους δρόμους της πρωτεύουσας για να βεβαιώνουν παραβάσεις και να επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις. Ως τότε και για το επόμενο δεκαήμερο θα βρίσκεται σε εξέλιξη ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τους στόχους της υπηρεσίας που είναι, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου. Ως τις 25 Οκτωβρίου οι άνδρες και οι γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και την επομένη, στις 26 του μηνός, θα ξεκινήσουν να κόβουν κλήσεις .
Ύστερα από δυο χρόνια απουσίας, η Δημοτική Αστυνομία επαναδραστηριοποιείται και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης καλεί σε συνεργασία τους πολίτες για να «αποκτήσει η Αθήνα ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο». Αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Αντώνης Καφετζόπουλος με ομάδα Δημοτικών Αστυνομικών θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια στην πλατεία Συντάγματος και θα δίνουν πληροφορίες στους πολίτες. Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αστυνομία θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών μέσω της Γραμμής του Δημότη, στον τετραψήφιο αριθμό 1595, όλο το εικοσιτετράωρο και μέσω e-mail στο tep@cityofathens.gr.
Τόσο ο κ. Καμίνης όσο και ο κ. Καφετζόπουλος τονίζουν ότι «ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν θα είναι η επιβάρυνση της καθημερινότητας των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, όμως σε περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα επιδεικνύεται ανάλογη αυστηρότητα εκ μέρους της υπηρεσίας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk