Σε αναβρασμό οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι συζητούν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι συζητούν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων.
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα επιβίωσης, αφού κάθε χρόνο περίπου 250 φυσικοθεραπευτές εγκαταλείπουν την Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Προσφάτως, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου συνάντηση των φυσικοθεραπευτών από όλη τη χώρα, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Η βιωσιμότητα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτών ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης.
Οι πρόεδροι των περιφερειακών τμημάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη νοσηρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σχέση ΕΟΠΥΥ – φυσικοθεραπευτών και τόνισαν ότι αδυνατούν να πειστούν πως υπάρχει διάθεση εκ μέρους του Οργανισμού για την «αποκατάσταση της νόσου».
Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει διάθεση επίλυσης του φαινομένου της σύγχρονης κρατικής δουλείας των rebate & clawback, που ενώ εργάζεσαι 12 μήνες πληρώνεσαι μόνο για τους οκτώ. Άραγε σε ποια άλλη χώρα του κόσμου συμβαίνει αυτό και μάλιστα με νόμο;» αναρωτιούνται. Επίσης σημείωσαν ότι:
* Ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκαθιστά τη ζημιά των 6 εκατ. ευρώ που έχει προκαλέσει σε βάρος των φυσικοθεραπευτών από το 2014.
* Δεν αποδίδονται τα χρέη των παλαιών ταμείων προς τους φυσικοθεραπευτές με αποτέλεσμα το ελληνικό Κράτος να οφείλει δεδουλευμένα πέντε ετών (ληξιπρόθεσμες οφειλές).
* Δεν υποβάλλεται ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να φορολογούνται τα εισπρακτέα ποσά και όχι τα ανείσπρακτα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αποτελώντας έτσι παγκόσμια πρωτοτυπία.
* Δεν αποδίδονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ από την παρακράτηση του 10% των ετών 2012, 2013, 2014.
* Δεν υπάρχει μια σταθερά στη σχέση ΕΟΠΥΥ – παρόχων, καθώς τόσο ο ΕΚΠΥ όσο και η σύμβαση έχει καταντήσει «λάστιχο» και τροποποιείται κατά το δοκούν.
* Δεν έχει θεσπιστεί από τον ΕΟΠΥΥ ένας τρόπος πλήρους διαφάνειας και εξάλειψης των φαινομένων παραβατικότητας, παρ’ όλο που έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk