Θ. Δρίτσας: Καμία μετάθεση λιμενικού που ασχολήθηκε με το «Noor One»

Μέσω δήλωσης έσπευσε να δώσει μια πρώτη απάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μέσω δήλωσης έσπευσε να δώσει μια πρώτη απάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητούσε να πληροφορηθεί αν ισχύουν οι πληροφορίες που αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» για αιφνίδια μετακίνηση και άλλων στελεχών του Λιμενικού Σώματος που είχαν αναλάβει και διεκπεραιώσει με επιτυχία την πολύκροτη υπόθεση με τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης, καθώς και την αιτιολογία που οι μετακινήσεις υλοποιούνται προτού τα στελέχη αυτά προχωρήσουν στην πλήρη διαλεύκανσή της.
Επίσης ρωτούσε εάν προτίθεται να ανακαλέσει τις εν λόγω μεταθέσεις, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να διαφυλάξει την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Ο κ. Δρίτσας σε δήλωσή του που δόθηκε λίγες ώρες μετά τη σχετική ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη σημειώνει ότι έχει απαντήσει ήδη για το θέμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επισημαίνοντας ότι «η απάντησή μου αυτή δεν αφήνει κανένα κενό». Ωστόσο σημείωσε ότι στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή «θα απαντήσω αναλυτικά, μέσα από την προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει: «Για την ανάγκη πάντως ενημέρωσης όλων θεωρώ υποχρέωσή μου να επαναλάβω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μου στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα, σύμφωνα και με τα στοιχεία του αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που ζήτησα και τέθηκαν υπόψη μου, καμία μετάθεση στελέχους ή στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που είχαν συμβολή στη διερεύνηση της υπόθεσης «Noor One» δεν έχει γίνει. Ελάχιστες μεταθέσεις ή μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν μετά από αίτημα των ιδίων και δεν αφορούν σε στελέχη που συμμετέχουν στη διερεύνηση της παραπάνω υπόθεσης».
Και προσθέτει: «Βεβαιώνω -για μια ακόμα φορά- ότι το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ θεωρούμε καθήκον να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σε συνεργασία με τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρεμποδιστεί ή να καθυστερήσει η περαιτέρω έρευνα λόγω μεταθέσεων ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο».
Ο κ. Δρίτσας επισημαίνει ακόμη ότι από τον Ιούνιο του 2015 η αρμόδια υπηρεσία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, μετά την ολοκλήρωση της τότε έρευνας ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, έχει επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
«Για όποια περαιτέρω διερεύνηση, είναι αναγκαία νέα εισαγγελική παραγγελία. Αυτή τη στιγμή, καμία δικογραφία σχετική με την υπόθεση δεν βρίσκεται στα χέρια της αρμόδιας υπηρεσίας του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ» πρόσθεσε και υπογράμμισε στο τέλος: «Θεωρώ αυτονόητο και καλώ τους πάντες να το θεωρήσουν επίσης ως αυτονόητο ότι το υπουργείο και εγώ, προσωπικά, είμαστε ανοικτοί στην όποια επισήμανση ενδεχόμενων παραλείψεων. Η υπόθεση «Noor One» και κάθε παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα πρέπει να συναντά την απόλυτη εγρήγορση και συνέπεια του κράτους και των υπηρεσιών και φυσικά η κυβέρνηση και εγώ ως υπουργός έχουμε την ευθύνη να το εγγυηθούμε».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk