Σε 24 πανλιμενική απεργία προχωρεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος με συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη ωραρίου έως 10.30 το πρωί και παραστάσεις σε όλες τις Διοικήσεις των Οργανισμών. Αυτό αποφασίστηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΜΥΛΕ για το θέμα της επικείμενης της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ σημειώνει ότι «στο χώρο των λιμανιών επιχειρείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Επιχειρεί, επίσης, η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, να παραδώσει την Δημόσια Αρχή, όπως και τις κρίσιμες δραστηριότητες της ακτοπλοΐας, του τουρισμού, των μεταφορών και του εισαγωγικού και εξωτερικού εμπορίου, στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απαξίωση των λιμανιών με την επενδυτική άπνοια, την δραματική μείωση του προσωπικού και την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Στους στόχους που έθεσε η Γενική Συνέλευση συμπεριλαμβάνονται η αποτροπή κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, η κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα λιμάνια, η στελέχωση των λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης και η προώθηση της αναπτυξιακής προοπτικής των λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Εκτός από τις κινητοποιήσεις η ΟΜΥΛΕ αποφάσισε την σύγκλιση ευρείας σύσκεψης φορέων για συνέχιση του αγώνα τους την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου το πρωί.