Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ David Pearce στην Intracom

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, συνοδευόμενος από ανώτατους αξιωματούχους της Πρεσβείας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom.

O κ. David Pearce, πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία.

Ο κ. Pearce συναντήθηκε με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ιδρυτή και βασικό μέτοχο των ομίλων Intracom και Intralot και τους επικεφαλής των εταιρειών του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του Δρ Δημήτρη Κλώνη (Προέδρου της Intracom Holdings), του κ. Κωνσταντίνου Κόκκαλη (CEO της Intracom Holdings), του κ. Σωκράτη Σ. Κόκκαλη (Αναπληρωτή CEO του ομίλου Intralot), του κ. Πέτρου Σουρέτη (CEO της Intrakat), του κ. Αλέξανδρου Μάνου (CEO της Intrasoft International) και του Δρ Γιώργου Τρουλλινού (CEO της IDE-Intracom Defense Electronics).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Pearce ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες δύο ομίλων Intracom και Intralot ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τις οποίες ο όμιλος Intracom ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια, αναπτύσσοντας στρατηγικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τις εταιρείες Raytheon, Boeing, IBM και Oracle.

Περαιτέρω, στον τομέα των αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων, η IDE συμμετέχει ενεργά σε βιομηχανικά προγράμματα συνεργαζόμενη με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στις ΗΠΑ, απασχολώντας στα προγράμματα αυτά περισσότερους από 200 υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους και αναθέτοντας παράλληλα σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο και σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου. Οι ετήσιες εξαγωγές της IDE στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 6% των ετήσιων ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ.

Οι επικεφαλής του ομίλου συζήτησαν επίσης με τον Πρέσβη για την επένδυση και τις δραστηριότητες της Intralot στις ΗΠΑ, η οποία έχει πλέον 24% μερίδιο αγοράς των συμβάσεων για online συστήματα λοταριών των ΗΠΑ, 110.000+ τερματικά λιανικής που καλύπτουν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων, ενώ περισσότεροι από 400 επαγγελματίες τεχνολογιών στο Κέντρο Καινοτομίας της Intralot στην Αθήνα εργάζονται για την υποστήριξη των έργων στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk