ΑΔΕΔΥ: Για την επιστροφή των επίορκων ευθύνονται οι εκάστοτε κυβερνώντες

Ανακοίνωση με αφορμή το ζήτημα των «επίορκων» υπαλλήλων που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ανακοίνωση με αφορμή το ζήτημα των «επίορκων» υπαλλήλων που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στην οποία τονίζει:
Η μη απομάκρυνση από τις δημόσιες υπηρεσίες καταδικασθέντων δημοσίων υπαλλήλων για πειθαρχικά αδικήματα και η μη πιστή τήρηση των σχετικών διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους εκπροσώπους της διοίκησης στα πειθαρχικά συμβούλια, οι οποίοι διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και αποτελούν την πλειοψηφία σε κάθε πειθαρχικό όργανο.
Η παραπληροφόρηση, περί δήθεν ευθύνης των εκπροσώπων των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτά, είναι σκόπιμη και απαράδεκτη. Το ανυπόστατο, δε, αυτού του επιχειρήματος καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ολόκληρη την τελευταία τετραετία (2011-2015) οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν συμμετείχαν στα πειθαρχικά συμβούλια.
Πρόκειται για την κλασική συνταγή της αποπροσανατολιστικής εκμετάλλευσης απαράδεκτων και αισχρών φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος που κακοδιοικεί, συγκαλύπτει και αρνείται τη διαφάνεια.
Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αφήσουν τις προφάσεις και να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του νόμου για όσους αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει αδικήματα που επισείουν την ποινή της οριστικής παύσης.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τέλος, δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούν οποιαδήποτε σκέψη για επαναφορά διατάξεων του προηγούμενου νόμου, οι οποίες παραβίαζαν κατάφορα το τεκμήριο της αθωότητας, αφού μια απλή κατηγορία και παραπομπή στο πειθαρχικό, αποτελούσε λόγο επαρκή για να τεθεί υπάλληλος σε αυτοδίκαιη αργία, χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk