Στο συρτάρι τα μέτρα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Ξεχασμένα στο συρτάρι έχουν μείνει τα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Οι διατάξεις του νόμου που έχει ψηφιστεί εδώ και τρία χρόνια έχουν μείνει ανενεργές και μέτρα όπως  το σύστημα εισροών – εκροών και η τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα δεν έχουν καν εφαρμοστεί.

Ξεχασμένα στο συρτάρι έχουν μείνει τα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Οι διατάξεις του νόμου που έχει ψηφιστεί εδώ και τρία χρόνια έχουν μείνει ανενεργές και μέτρα όπως το σύστημα εισροών – εκροών και η τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα δεν έχουν καν εφαρμοστεί.

Αναδεικνύοντας το χάος που συνεχίζει να επικρατεί, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών υπολογίζει ότι η έκταση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα στερεί κάθε χρόνο από το Δημόσιο έσοδα μεταξύ 125 εκατ. ευρώ, στο συντηρητικό σενάριο και 300 εκατ. ευρώ στο ακραίο, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Παρά το γεγονός ότι το 94% από τα 5.062 πρατήρια πανελλαδικά έχει εγκαταστήσει συστήματα εισροών – εκροών και μεταδίδει τα στοιχεία με τις αγορές και πωλήσεις καυσίμων στο υπουργείο Οικονομικών, ουδείς τα διασταυρώνει, ουδείς τα αξιοποιεί, όπως υποστηρίζουν οι εταιρείες! Αιτία, η έλλειψη προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιάννης Αλιγιζάκης.

Επίσης εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις για τις προδιαγραφές των GPS σε βυτιοφόρα και πλωτά μέσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk