Στα 131 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της κινητής τηλεφωνίας

Πάνω από 130 εκατ. ευρώ επένδυσαν στο πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) την Τετάρτη.

Πάνω από 130 εκατ. ευρώ επένδυσαν στο πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) την Τετάρτη.
Όπως αναφέρει, οι επενδύσεις διατηρήθηκαν σε υψηλό επίπεδο, παρά την συνέχιση της πτώσης των εσόδων. «Ο κλάδος επένδυσε 131 εκατ. ευρώ σε δίκτυα και υποδομές, ενώ συνολικά υπέστη μειώσεις στα έσοδα από υπηρεσίες κατά 4,4%, στους συνδρομητές κατά 1% και στο μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) κατά 2,9%» σημειώνεται.
Σύμφωνα με την ΕΕΚΤ, αποτελεί «πολύ θετικό μήνυμα» η αύξηση της χρήσης δεδομένων κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, καθώς «μειώνεται η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ».
Σημειωτέον ότι η Ελλάδα απέχει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε σχέση με την αναλογία δεδομένων προς λεπτά ομιλίας και το ποσοστό συνδρομητών που κατέχουν smartphones.
Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τον Κλάδο των Κινητών Επικοινωνιών, αναφέρει η ΕΕΚΤ, «οι επενδύσεις των εταιρειών σε δίκτυα νέας γενιάς θα επιτρέψουν την αύξηση της χρήσης υπηρεσιών δεδομένων, ενισχύοντας τις προοπτικές για την οικονομία».
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, εάν η Ελλάδα συγκλίνει με την Ευρώπη στη διείσδυση της χρήσης δεδομένων, το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 1,9% έως το 2019, ενώ θα αυξηθούν και τα δημόσια έσοδα κατά €1,5 δισ.
«Ο κλάδος συνεχίζει να επενδύει σταθερά σε δικτυακές υποδομές, στηρίζοντας τις προοπτικές που δημιουργεί η ψηφιακή οικονομία. Τα δίκτυα νέας γενιάς αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάθεση υπηρεσιών που δίνουν λύσεις για την Πολιτεία, διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύουν το έργο των επιχειρήσεων. Η ψηφιακή οικονομία είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα, με τη σύμπραξη όλων» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ, κ. Γ. Στεφανόπουλος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk