Με αυξημένη επιβατική κίνηση στο 9μηνο η Aegean

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κατέγραψαν στο 9μηνο του έτους η AEGEAN και η Olympic Air, μεταφέροντας συνολικά 9,2 εκατ. επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία των αερογραμμών.

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κατέγραψαν στο 9μηνο του έτους η Aegean και η Olympic Air, μεταφέροντας συνολικά 9,2 εκατ. επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία των αερογραμμών.

Όπως αναφέρει η Aegean, η επιβατική κίνηση από τις αρχές του καλοκαιριού συνεχίσθηκε σε όλη την τουριστική περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015, κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο αερομεταφορείς εξυπηρέτησαν 4,2 εκατ. ταξιδιώτες, επιτυγχάνοντας βελτίωση κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο («πέταξαν» με την Aegean σχεδόν 700 χιλιάδες επιβάτες περισσότεροι), «ειδικά σε προορισμούς που παρουσίασαν στασιμότητα ή και ελαφρά κάμψη», όπως αναφέρει.
«Η αύξηση της εταιρείας σε επιβάτες εξωτερικού ήταν πολλαπλάσια της συνολικής αγοράς, συνεισφέροντας έμπρακτα στον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας» σημειώνει η εταιρία, η οποία υπογραμμίζει ότι με τα νέα της δρομολόγια, ήταν υπεύθυνη για ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της αύξησης της τουριστικής κίνησης (με αεροπλάνο) στη χώρα το 2015.
Ειδικότερα, η εταιρεία στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2015 μετέφερε στο δίκτυο εξωτερικού 2,3 εκατ. επιβάτες, επίδοση αυξημένη κατά 29%, σε σχέση με πέρυσι (1,8 εκατ). Μάλιστα, η θετική τάση συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει, όπου η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 28% με 709 χιλ. επιβάτες.
Στο ίδιο διάστημα, η βάση της Αθήνας έτρεξε με άνοδο 34% (1,3 εκατ αντί 1 εκατ. πέρυσι), του Ηρακλείου με 31% (356 χιλιάδες αντί 272 χιλιάδων το 2014) και της Ρόδου με 30% (174 χιλιάδες αντί 134 χιλιάδων πέρυσι). Σημειωτέον ότι η Ρόδος και το Ηράκλειο αποτελούν προορισμούς οι οποίοι σε επίπεδο συνολικής αγοράς παρουσίασαν μικρή υποχώρηση, λόγω της σημαντικής κάμψης της αγοράς της Ρωσίας, όπως σχολιάζει η Aegean.
Παράλληλα, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου αυξημένη ήταν η κίνηση κατά 9% και τις πτήσεις εσωτερικού, καθώς εξυπηρετήθηκαν 1,9 εκατ. -αντί 1,7 εκατ. πέρυσι- επιβάτες, «παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό», όπως παρατηρεί.
«Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η αύξηση που επετεύχθη στις «άγονες» γραμμές, που στηρίχθηκαν φέτος με περισσότερες πτήσεις και ενισχυμένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015 να παρουσιάζουν αύξηση 22%, με μερικές από αυτές να έχουν ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης» αναφέρει η Aegean.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου η αύξηση της κίνησης έφτασε:
– Το 21% στη Ικαρία
– Το 23% στην Κάρπαθο
– Το 38% στη Μήλο
– Το 43% στη Νάξο
– Το 60% στην σκιάθο
– Το 51% στη Ζάκυνθο
«Είμαστε περήφανοι που η Aegean προσέφερε ανάπτυξη, ποσοτική και ποιοτική με νέες συνδέσεις και νέα αεροσκάφη τόσο από τη βάση της Αθήνας, όσο και ιδιαίτερα από την Κρήτη και τη Ρόδο, που δοκιμάστηκαν φέτος από την κρίση της Ρωσίας. Φέραμε περίπου το 50% της επιπλέον κίνησης εξωτερικού στη χώρα το 2015» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης.
«Το ίδιο συνέβη και στις άγονες γραμμές, όπου με περισσότερες πτήσεις, αυξημένη συνδεσιμότητα και χαμηλότερους ναύλους, στηρίξαμε αποτελεσματικά τις περιοχές αυτές, που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κάμψη της αγοραστικής δυνατότητας των ελλήνων καταναλωτών» συνέχισε.
«Είναι όμως απαραίτητη η άμεση παρέμβαση της Πολιτείας σε θέματα αεροναυτιλίας και αναβάθμισης των υποδομών ακόμη και των μικρών αεροδρομίων. Το σύστημα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και η απόδοση των μικρών επενδύσεων που μπορούν να γίνουν γρήγορα θα έχει άμεσα και πολλαπλασιαστικά οφέλη» τόνισε ο κ.Γερογιάννης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk