Να πληρώνονται στη ώρα τους οι φυσικοθεραπευτές από τον ΕΟΠΥΥ

Την αποκατάσταση της κανονικής ροής των πληρωμών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ επαγγελματιών υγείας ζητούν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Την αποκατάσταση της κανονικής ροής των πληρωμών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ επαγγελματιών υγείας ζητούν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Το σοβαρό αυτό ζήτημα το οποίο αφορά όλους τους συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας, εκ των οποίων οι 2.200 είναι φυσικοθεραπευτές, θα θέσει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την οποία ζητεί συνάντηση. Ειδικότερα, οι φυσικοθεραπευτές τονίζουν ότι πρέπει:

– Να λυθεί το θέμα της απόδοσης των πόρων Υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία για να αποκατασταθεί η κανονική ροή των πληρωμών.
– Να εκδοθεί ο νέος κανονισμός παροχών και να προχωρήσει η σύναψη νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις προτεινόμενες βελτιώσεις που προτάθηκαν από τον Π.Σ.Φ.
– Να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τον μειωμένο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για την φυσικοθεραπεία.
– Να προχωρήσει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και του 10% των ετών 2012, 2013, 2014 από τον ΕΟΠΥΥ.
– Να ανασταλεί το μέτρο των rebate και clawback που στερούν την καταβολή δεδουλευμένων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών το χρόνο από κάθε φυσικοθεραπευτή.
– Να επέλθει η διαφάνεια στις παρεχόμενες υπηρεσίας Υγείας, με την εξάλειψη των στρεβλώσεων μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.
Επίσης, το Κ.Δ.Σ. του ΠΣΦ θα θέσει τα σοβαρά ζητήματα τα οποία απασχολούν το σύνολο των 7.500 φυσικοθεραπευτών της χώρας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου, 250 φυσικοθεραπευτές αναχωρούν κάθε χρόνο από την Ελλάδα και αναζητούν την τύχη τους σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, καθώς και σε Αραβικές χώρες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk