Ιερώνυμος: Ανάχωμα ο κλήρος στην αλλοίωση της κοινωνίας, στην υποτίμηση των παραδόσεων

Έκκληση στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο να υπάρξει συνεργασία Εκκλησίας και κράτους απηύθυνε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Έκκληση στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο να υπάρξει συνεργασία Εκκλησίας και κράτους απηύθυνε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
«Ιδιαίτερα από αυτή τη θέση θα ήθελα να κάνω έκκληση προς την πολιτεία, την κυβέρνηση και όλον τον πολιτικό κόσμο: Εκκλησία και Πολιτεία να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια και συνέπεια και να δώσουμε το παράδειγμα στον λαό μας για συνεργασία και ενότητα. Να ενεργήσουμε έτσι ώστε να πείσουμε τον κάθε πολίτη, τον κάθε πιστό, ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει στις ημέρες μας είναι ο άνθρωπος και ιδιαίτερα ο πληγωμένος. Τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται καθημερινά είναι πολλά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος απέστειλε και σαφέστατα μηνύματα σε όλους όσοι αμφισβητούν το πλέγμα των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους τονίζοντας ότι πρέπει «να ξεφύγουμε τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες και να τα αντιμετωπίσουμε με σταθερότητα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για το μάθημα των θρησκευτικών δηλώνοντας ότι «το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά, είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε, το οσφραινόμαστε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος προηγουμένως είχε σημειώσει πως «φαινόμενα όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των θρησκευτικών φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος. Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή μας οικονομική κατάσταση, στα πλαίσια της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας αρχίζοντας από τη σχολική μας εκπαίδευση».
Και στη συνέχεια προειδοποίησε ότι «εάν υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας […] την υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεων […] και την περιφρόνηση του από αιώνες πολιτισμού της πατρίδος μας τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και ο πιστός ελληνικός λαός θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη οχυρά»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk