• Αναζήτηση
 • Αναγνωρίστηκε η μαστίχα Χίου ως φυσικό φάρμακο

  Αναγνωρίστηκε η μαστίχα Χίου ως φυσικό φάρμακο. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (HPMC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τη φαρμακευτική «μονογραφία» της Μαστίχας Χίου στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Αναγνωρίστηκε η μαστίχα Χίου ως φυσικό φάρμακο. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (HPMC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τη φαρμακευτική «μονογραφία» της Μαστίχας Χίου στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, με δύο θεραπευτικές ενδείξεις: δυσπεπτικά προβλήματα, καθώς και δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών.
  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης, η Μαστίχα Χίου αναγνωρίζεται ως φαρμακευτικό προϊόν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε χώρες εκτός αυτής που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές φαρμακευτικές «μονογραφίες».
  Αποτέλεσμα της καταχώρησης είναι η δυνατότητα κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη σκευασμάτων μαστίχας, τα οποία θα μπορούν να χορηγούνται για τη πρόληψη ή αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk