Τσίπρας-Κρέτου: Αντιστάθμισμα στην ύφεση τα κονδύλια από ΕΕ

Τη δυνατότητα εκταμίευσης από την Ελλάδα 824 εκατ. ευρώ έως το τέλος Οκτωβρίου αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς το ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και υπολειπόμενα κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2007-2013 επιβεβαιώσαν ο Αλέξης Τσίπρας και η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ, Κορίνα Κρετου. «Για την κυβέρνησή μας, τα κονδύλια από την ΕΕ είναι αντιστάθμισμα στην ύφεση και μοχλός για την άμβλυνση των ανισοτήτων, την απασχόληση και την ανάπτυξη» είπε ο πρωθυπουργός.

Τη δυνατότητα εκταμίευσης από την Ελλάδα 824 εκατ. ευρώ έως το τέλος Οκτωβρίου αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς το ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και υπολειπόμενα κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2007-2013 επιβεβαιώσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ, Κορίνα Κρέτου.

Η ρύθμιση αυτή, η οποία αναμένεται να εγκριθεί εντός της ημέρας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Για την κυβέρνησή μας, τα κονδύλια από την ΕΕ είναι αντιστάθμισμα στην ύφεση και μοχλός για την άμβλυνση των ανισοτήτων, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Γι’ αυτό, τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να μην σπαταληθούν και να μην αποδυναμωθεί η αναπτυξιακή ροπή τους. Ήδη, μέσα σε δύο μήνες, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, κατευθύναμε όλους τους διαθέσιμους εθνικούς πόρους στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αυξάνοντας τις δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ σε έργα που μέχρι τότε είχαν βαλτώσει» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τονίστηκε η αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και την αξιοποίηση σχετικών κονδυλίων της τάξης των 450 εκατ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk