Σύσταση Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Φορείς του Πειραιά, θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν με τα πλοία από τα νησιά του Αιγαίου, συνέστησαν την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ζητώντας και από άλλους δημότες της πόλης να στηρίξουν την προσπάθεια δηλώνοντας εθελοντές.

Φορείς του Πειραιά, θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν με τα πλοία από τα νησιά του Αιγαίου, συνέστησαν την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ζητώντας και από άλλους δημότες της πόλης να στηρίξουν την προσπάθεια δηλώνοντας εθελοντές.
Όπως λένε στο κάλεσμα τους «μέσα στον Επιβατικό Σταθμό Περικλέους (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1), στήνουμε μια βάση υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων που φθάνουν από τα νησιά ταλαιπωρημένοι, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη».

Και σκοπός τους είναι: «Η έκφραση της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες. Η παροχή ποικίλων χρηστικών πληροφοριών για τη διευκόλυνση της προσωρινής διαμονής τους και του ταξιδιού τους προς τα σύνορα. Η παροχή άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ενήλικες και παιδιά και, όταν απαιτείται, η παραπομπή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Η παροχή φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες βρεφών, μικρών παιδιών, εγκύων, αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων προσφύγων. Η διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, διατροφής και ένδυσης».
Στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών συμμετέχουν μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο Πειραιά, το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία Αθήνας & Νέας Σμύρνης, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η Αλληλεγγύη Πειραιά, η Δημοτική Κίνηση Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας», η Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», η Αλληλεγγύη για Όλους της Αθήνας, η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», η Κίνηση «Σβούρα» Νίκαιας και ενεργοί πολίτες από τον ευρύτερο Πειραιά.
Όποιος/α ενδιαφέρεται να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην προσπάθεια μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα (ποιες μέρες/ώρες) στο e-mail: ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com ή στα τηλ. 6945174077, 6973015219, 6936895088 και 2104123952
Παράλληλα περαιτέρω πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κάποιους στη σελίδα της ομάδας στο facebook με τίτλο: ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ακόμη είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα για παιδιά και χοντρά ρούχα, κουβέρτες, υπνόσακους, αδιάβροχα κλπ. συγκεντρώνονται στην Αλληλεγγύη Πειραιά, Ευριπίδου 49, Πειραιάς , καθημερινά 10:00-21:00
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk