Εθελοντές αναζητά το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων

«Είστε εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής; Έχετε σκεφτεί να βοηθήσετε παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση; Ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή σας για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι, σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων συνεχίζει φέτος, για τέταρτη χρονιά, να στηρίζει τους μαθητές της Αθήνας και αναζητά εθελοντές για να στελεχώσουν τη δομή.
«Είστε εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής; Έχετε σκεφτεί να βοηθήσετε παιδιά που θέλουν να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση; Ο δήμος Αθηναίων ζητά τη συμβολή σας για να στηρίξουμε τους μαθητές οι οποίοι, σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Και εφέτος ο δήμος Αθηναίων θα παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον δήμο, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων.
Ως σήμερα το κοινωνικό φροντιστήριο έχουν παρακολουθήσει μαθήματα συνολικά 680 μαθητές, ενώ δίδαξαν σε αυτό 300 εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Αξιοσημείωτες είναι οι επιτυχίες των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου, παρά τις αμφιβολίες που μπορεί να έχει κάποιος για τις δομές αυτές, με ποσοστό επιτυχίας 50% την πρώτη χρονιά (100 μαθητές) και 80% τη δεύτερη (224 μαθητές), στο σύνολο των μαθητών της Γ’ Λυκείου σε ανώτατα εκπαιδευτικά, τεχνολογικά ιδρύματα και ακαδημίες (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΤΕΙ και ΑΕΝ). Τα αποτελέσματα της χρονιάς 2014-15 αναμένονται.
Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών προσφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα – χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Η δράση των εκπαιδευτικών θα συντονίζεται από δύο ή περισσότερους εκπαιδευτικούς – συντονιστές, με πρόσθετα οργανωτικά καθήκοντα.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να υποβάλλουν δήλωση – αίτηση εθελοντή εκπαιδευτικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.cityofathens.gr/ethelontismos/symetoxh με την επισήμανση «Για το κοινωνικό φροντιστήριο». Δεδομένου ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο, ιδανική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι ως τις 11 Οκτωβρίου 2015.
Ακόμα και οι φοιτητές με αντίστοιχο αντικείμενο σπουδών μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, εφόσον παρουσιαστούν αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη Βασική Κατηγορία Εθελοντών Εκπαιδευτικών του Μητρώου.
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του δήμου για την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς του και βασίζεται στην αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευτικών για την παροχή δωρεάν μαθημάτων (γενικής παιδείας και κατεύθυνσης) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210 527.7087 και 210 527.7581.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk