Πολλές φορές θα ακούσουµε ότι το ψάρι δεν ταιριάζει µε τυρί. Παρ’ όλα αυτά, θα δείτε στο εξωτερικό τον σολοµό τυλιγµένο µε µους τυριών. Αλλωστε, ποιος δεν έχει φάει µαριδάκι µε χωριάτικη σαλάτα; Ολοι οι κανόνες λοιπόν έχουν τις εξαιρέσεις τους, πόσω µάλλον στη µαγειρική, που ισχύει το «περί ορέξεως…».
Για τη βινεγκρέτ ντοµάτας, πολύ απλά, τρίβω στον τρίφτη 1 µεγάλη ντοµάτα παραγινωµένη και σε ένα µπολ τη χτυπάω µε το σύρµα µε λίγο θαλασσινό αλάτι. Σιγά σιγά, και ενόσω συνεχίζω το χτύπηµα, προσθέτω 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. λευκό ξίδι, δυνατό.{{{ moto }}}
Τηγανίζω σε ελαιόλαδο 1 κιλό αλευρωµένο µαριδάκι (ελάχιστο επιτρεπόµενο µήκος: 8 εκ.), ώσπου να γίνει τραγανό. Βάζω στη βάση του πιάτου µια στρώση βινεγκρέτ, βγάζω το µαριδάκι από το τηγάνι, το αλατίζω και το τοποθετώ επάνω στη βινεγκρέτ. Ανακατεύω µέσα τα φύλλα από 1 µατσάκι ρόκα και στο τελείωµα τρίβω 150 γρ. φέτα (υλικά για 2-4 άτοµα).