Παίρνοντας ιδέα από την αθερινόπιτα που κάνουν στα νησιά, µια µεγάλη τηγανίτα από ψάρια που πιάνει όλο το τηγάνι, αλλά και από τους ντοµατοκεφτέδες µε φρέσκια, αρωµατική ντοµάτα, που τους λατρεύω το καλοκαίρι, έφτιαξα τη δική µου «πίτα».
Σ’ ένα µπολ ρίχνω 300 γρ. αθερίνα (ελάχιστο επιτρεπόµενο µήκος: 8 εκ.), προσθέτω 2 µέτριες ντοµάτες σε µικρούς κύβους, 30 ανθούς κάππαρης και ψιλοκοµµένα 1 µατσάκι µαϊντανό, 1 µατσάκι δυόσµο και 1 µέτριο κρεµµύδι. Ανακατεύω προσεκτικά και πολύ απαλά. Αλατίζω όσο χρειάζεται και προσθέτω 1 χούφτα αλεύρι, µε λίγο νερό. Ανακατεύω πάλι προσεκτικά.
{{{ moto }}}
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου περίπου 32 εκ. ρίχνω περίπου 80 ml έ.π. ελαιόλαδο να κάψει. Βάζω µια στρώση από το µείγµα και τηγανίζω όπως την οµελέτα, αναποδογυρίζοντας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (υλικά για 2 άτοµα).