Φτιάχνω µια µαρινάδα, βάζοντας σε ένα µπολ 500 ml κόκκινο κρασί, 150 ml µέλι, 1 καυτερή πιπερίτσα, φλούδες από 1 πορτοκάλι, 2 ξυλάκια κανέλας, 4 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου, 5 γαριφαλόκαρφα και 80 ml λευκό ξίδι και ανακατεύω απαλά. Μουλιάζω στο µείγµα 10 αποξηραµένα σύκα και τα αφήνω να µαριναριστούν ένα βράδυ.
Την εποµένη βράζω τα σύκα µε τη µαρινάδα τους µέχρι να µαλακώσουν. Κόβω 1 κιλό κρέας από χοιρινό µπούτι σε κύβους και 200 γρ. χαλούµι σε ισοµεγέθεις κύβους. Βγάζω τα σύκα από την κατσαρόλα και τα κόβω στη µέση.
{{{ moto }}}
Περνάω εναλλάξ σε καλαµάκι για σουβλάκι το χοιρινό, το χαλούµι, το σύκο και 1 δαφνόφυλλο (10 δαφνόφυλλα) και συνεχίζω µε την ίδια σειρά, µέχρι να γεµίσει το καλαµάκι. Ψήνω στη σχάρα (υλικά για 4 άτοµα).
Πρόταση: Γευτείτε τα µε µια bière triple ή µια µαύρη µπίρα.