Με δωρεά υποστηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) το αντίστοιχο πρόγραμμα υποτροφιών του στο Deree –The American College of Greece, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για τις νεότερες γενιές στην Ελλάδα.
Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που επιθυμούν να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree και να αποκτήσουν μία υποειδίκευση, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών έξι-επτά μαθημάτων συγκεκριμένου ακαδημαϊκού πεδίου.
Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» το ήδη επιτυχημένο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree θα ενισχυθεί σημαντικά, προσφέροντας σε περισσότερους φοιτητές τη δυνατότητα να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και να προετοιμαστούν κατάλληλα για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.
Το πρόγραμμα, με διάρκεια ως το 2018, θα υποστηριχθεί για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά φέτος προσφέροντας σε αριστούχους φοιτητές υποτροφίες που καλύπτουν -σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας- ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων.
Όροι και προϋποθέσεις υποτροφιών
Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα υποτροφιών Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε σχολές ή τμήματα των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο εξάμηνα σε σχολή ή τμήμα των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με μέσο όρο βαθμολογίας 7,5/10 (ή 7/10 για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και να έχουν βαθμό απολυτηρίου Λυκείου ίσο ή μεγαλύτερο από 17/20.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να λάβουν επιπλέον ακαδημαϊκή υποτροφία από το Deree, η οποία καλύπτει το 25-50% των διδάκτρων ανάλογα με τον βαθμό απολυτηρίου λυκείου του υποψηφίου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήστε με το Γραφείο Επιλογής Νέων Σπουδαστών του Deree –The American College of Greece στο τηλέφωνο 2106009800 (ext 1410), μέσω e-mail: admissions@acg.edu αλλά και στο site του κολεγίου www.acg.edu/snf