Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Εύβοια, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Ρόδο η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Απόλλωνας. Επί τόπου επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος κάλεσε την Πέμπτη όσους πολίτες έχουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ να βοηθήσουν στο έργο της Πυροσβεστικής ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την επέκταση της φωτιάς.

Οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές, καίνε όμως πυκνό δάσος.
{{{ map }}}
Σε ύφεση είναι και η φωτιά που σε δασική έκταση στην Άτταλη Ψαχνών της Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Δύο αεροσκάφη κάνουν ρίψη νερού.

Στην περιοχή εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Μακρυκάπα, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 200-300 μέτρων από τα πρώτα σπίτια.

Σημειώνεται ότι ο καπνός που παρατηρήθηκε σε βόρεια προάστια της Αττικής και αναφέρθηκε από κατοίκους προέρχεται από την πυρκαγιά στα Ψαχνά της Εύβοιας.