Περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, στις 19:15, η συνεδρίαση διακόπηκε για διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια του διαλείμματος έχει επαφές με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ να έχει συγκαλέσει μίνι σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, της Ανγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια του διαλείμματος.

Επί τάπητος τίθεται οι σκληρές απαιτήσεις των εταίρων προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών των απαιτήσεων είναι η νομοθέτηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων έως την Τετάρτη, καθώς και η συζήτηση που αφορά το Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Ελλάδας.

Στο Ταμείο αυτό -εφόσον η ιδέα αυτή προχωρήσει- πρόκειται να ενταχθούν περιουσιακά στοιχεία (κατά πληροφορίες του Reuters ύψους έως 50 δισ. ευρώ), ως εγγύηση του νέου μεγάλου δανείου (ύψους περίπου 80 δισ. ευρώ) που θα λάβει η Ελλάδα από τον ESM. Οι πληροφορίες του Reuters ανέφεραν ότι το Ταμείο θα εκμεταλλευτεί τα περιουσιακά στοιχεία ή θα τα εκποιήσει προκειμένου να αποπληρωθεί μέρος του ελληνικού χρέους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την αρχική του τοποθέτηση στη Σύνοδο Κορυφής σημείωσε ότι η αξιοπιστία είναι αμφίδρομη και ζήτησε να μην επιχειρηθεί να επιβληθούν όλο και περισσότερες απαιτήσεις εκ μέρους των εταίρων. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση έχει ενισχυμένη εξουσιοδότηση και αξιοπιστία λόγω της ψήφου της ελληνικής Βουλής.