Με ανοιχτή επιστολή πρός τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης απευθύνει μήνυμα ενότητας και τον παροτρύνει να υπογράψει το ταχύτερο συμφωνία παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Στην επιστολή του ο κ. Κορκίδης αβαφέρει τα εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η επομένη μέρα του Δημοψηφίσματος, βρίσκει την ελληνική αγορά με τα ίδια σοβαρά προβλήματα και ακόμα δυσκολότερες συνθήκες που πρέπει άμεσα να λυθούν. Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και πολιτικής ταυτότητας, οφείλουμε να στηρίξουμε τη χώρα και να μην επιτρέψουμε έναν παράλογο και αδιέξοδο διχασμό. Ας τελειώνουμε πια, μια και καλή με τις αντιπαραθέσεις διχασμού τύπου: Αριστεροί ή Δεξιοί, Μνημονιακοί ή Αντιμνημονιακοί, εμείς και εσείς, μέν και δε και βεβαίως τους υποστηρικτές του «Ναι» ή του «Όχι». Πρέπει επιτέλους να βρούμε εκείνες τις πολλές ή λίγες κοινές αναφορές που κατ’αρχάς μας ενώνουν και δεν μας διαιρούν.
Για τους μικρομεσαίους του ελληνικού εμπορίου, σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις με πνεύμα ομόνοιας, σύμπνοιας κι ενότητας. Έξι χρόνια κρίσης μας εξάντλησαν, μας έφεραν στα όριά μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν πρέπει να κάνουμε σε κανένα το χατήρι, να αλληλοφαγωθούμε.
Εσείς ως Πρωθυπουργός, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς του τόπου, πρέπει να φτάσεται σε μία κοινή συνιστάμενη, σε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης, για να σώσετε τη χώρα και να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Εδώ και τώρα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένα αρραγές μέτωπο από τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού πλαισίου. Η ζημιά που έχει γίνει με το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστη, αφού χάθηκε κάθε εμπορική πίστη. Γι’ αυτόν και πολλούς άλλους λόγους, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο με δηλώσεις.
Η ΕΣΕΕ σας ζητά να καλέσετε άμεσα τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και να συμφωνήσετε μαζί μας, υπογράφοντας από κοινού ένα κοινωνικό συμβόλαιο, πριν ακόμα φύγετε για τις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτείτε με τους ευρωπαίους εταίρους τη σωτηρία της Χώρας μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσετε τη θέση μας στην Ευρώπη και για να αποφύγετε τελικά τον ορατό κίνδυνο της χρεοκοπίας, της υφαρπαγής των καταθέσεων των νοικοκυραίων, της κατάρρευσης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της διεθνούς οικονομικής απομόνωσης, του κοινωνικού χάους και της ακυβερνησίας».