Δωρεάν 5.000 γεύματα αποφάσισε να διαθέσει ο Δήμος Ηλιούπολης σε όλους τους δημότες που έχουν πραγματικά ανάγκη, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζει η ελληνική κοινωνία, λόγω των δυσλειτουργιών του τραπεζικού συστήματος. Τα γεύματα θα διατεθούν από την «Σπιτική Κουζίνα του Δήμου», μέχρι την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, στο χώρο του Αναψυκτηρίου της δομής «Κουζίνα για Όλους».
Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή αναφέρει πως «μετά από μια πλεονασματική χρηστή διαχείριση των οικονομικών και αφού προέβλεψε και κράτησε ένα αποθεματικό για δύσκολες ώρες, δημιούργησε έναν ειδικό κωδικό δαπανών με την ονομασία «Δαπάνες προετοιμασίας παροχής συσσιτίων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων κοινωνικών συνθηκών», ύψους 50.000 ευρώ».
Έτσι εξασφαλίσθηκαν αρχικά τα 5.000 γεύματα, ενώ παράλληλα από τον ίδιο κωδικό η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε φάρμακα ύψους 10.000 ευρώ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί όλους τους δημότες, που πραγματικά έχουν ανάγκη με αίσθημα ευθύνης, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 9970053 για περαιτέρω λεπτομέρειες.