Πρωτοποριακός μετρητής σακχάρου

Μορφή επιδημίας έχει πάρει ο σακχαρώδης διαβήτης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μορφή επιδημίας έχει πάρει ο σακχαρώδης διαβήτης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως το 2030 περισσότερα από 300 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν εκδηλώσει σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Η νόσος έχει υψηλότερο επιπολασμό (συχνότητα εμφάνισης) στον δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ΙΙ) και αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της νόσου με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές μας συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.
Ενα νέο μηχάνημα που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας ήρθε για να διευκολύνει τη δύσκολη καθημερινότητα των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Πρόκειται για τον πρωτοποριακό μετρητή σακχάρου One Touch Verio Flex, ο οποίος επαναπροσδιορίζει και απλοποιεί τη διαδικασία ελέγχου των τιμών σακχάρου για τους περίπου 560.000 ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ στην Ελλάδα.
Με τη σφραγίδα της LifeScan, o Verio Flex έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει τη διαδικασία αυτοελέγχου σε ζήτημα δευτερολέπτων, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, ενσωματώνοντας την τελευταία τεχνολογική πρόοδο, ο συγκεκριμένος μετρητής χρησιμοποιεί τις νέες ταινίες μέτρησης OneTouch Verio®. Οι συγκεκριμένες απαιτούν πολύ μικρό δείγμα αίματος (0,4 μL), το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές της ταινίας, κάνοντας έτσι τη διαδικασία της αξιολόγησης των επιπέδων του σακχάρου του αίματος ταχύτερη και ακριβέστερη.
Λεπτός, με μοντέρνο σχήμα και μικρό μέγεθος, ο One Touch Verio Flex διαθέτει μεγάλη οθόνη, με τις τιμές του σακχάρου να εμφανίζονται με μεγάλα, ευανάγνωστα νούμερα. Παράλληλα, είναι τόσο απλός στη χρήση που μπορεί να τεθεί άμεσα σε λειτουργία από κάθε ασθενή.
Μέσω του πρωτοποριακού Δείκτη Κλίμακας Τριών Χρωμάτων, η ενημέρωση του ασθενή για την εικόνα του σακχάρου του γίνεται ακόμη πιο απλή και κατανοητή. Μπλε, πράσινο και κόκκινο επικοινωνούν το εύρος όπου κινείται η εκάστοτε μέτρηση ώστε ο ασθενής να γνωρίζει άμεσα αν η τιμή του σακχάρου του είναι χαμηλή (μπλε), εντός του ενδεδειγμένου για αυτόν εύρους (πράσινο) ή υψηλή (κόκκινο).
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί η συνεργασία του ασθενούς με τον γιατρό του για την προσαρμογή των προκαθορισμένων ορίων στις εξατομικευμένες ανάγκες του οργανισμού του. Ετσι η άμεση πληροφόρηση που θα λαμβάνει θα είναι απολύτως σύμφωνη με τις εξειδικευμένες ανάγκες της θεραπείας και δίαιτάς του.
Να σημειωθεί ότι ο One Touch Verio Flex παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με USB διευκολύνοντας την άμεση αξιολόγηση των στοιχείων από τον γιατρό. Παράλληλα τα αναλώσιμά του μειώνουν στο ελάχιστο την αναγκαία προς έλεγχο ποσότητα αίματος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk