Την Τετάρτη 17 Ιουνίου ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία{{{ audio1 }}}
Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τη συμφωνία
«Θεωρώ καταρχήν τη δήλωση (σ.σ.: του Μ. Γλέζου για μορατόριουμ στις διαπραγματεύσεις) πάρα πολύ λογική. Άλλωστε, κι εγώ ο ίδιος πάρα πολύ καιρό λέω ότι δεν πρέπει να υποταχτούμε και όλες οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν, και είναι όπλο μας αυτό, εντός ευρώ.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί και η λαϊκή εντολή δεν επιτρέπει να έχουμε μια συμφωνία, η οποία θα εξαντλεί σήμερα τον ελληνικό λαό από τη μία μεριά, αλλά και συγχρόνως θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιπλέον καταστροφής της οικονομίας. Η τελευταία πρόταση που μετέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπεύθυνος για την διαπραγμάτευση και ο υπουργός Επικρατείας είναι μια συμφωνία, η οποία είναι ο προάγγελος μιας συμφωνίας, για μια-δυο λεπτομέρειες δεν είναι εκεί το θέμα, δεν έγινε δεκτή, άρα έχουμε μπροστά μας είτε συμφωνία επ΄ αυτού με μία-δύο τροποποιήσεις είτε μη συμφωνία και επιπλέον διαπραγματεύσεις. Είναι από την μεριά των θεσμών, με την έννοια ότι αυτοί πρέπει να αποφασίσουν όχι μόνο στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά και στο επίπεδο της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Θυμάμαι αυτό πού είπε ο Μίκης Θεοδωράκης : «Ποτέ μην σπρώχνεις έναν άνθρωπο ή έναν λαό στον τοίχο. Γιατί όταν φτάσεις στον τοίχο, το μοναδικό πράγμα που έχει να κάνει, είναι να αντιδράσει». Κι εδώ παίζουν με το ζήτημα και της δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και της οικονομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στασιμότητα.
Εγώ θα μιλήσω για ρήξη τη στιγμή που θα κατανοήσω κάποιος τι εννοεί ρήξη. Εγώ αυτό πού κατανοώ είναι ότι εργαζόμαστε για μια συμφωνία. Έχουμε καταθέσει προτάσεις, οι οποίες έχουν μέσα και υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά.»
Για τις συγκεντρώσεις στο Κέντρο της Αθήνας
«Εγώ λέω ότι δείχνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να στηρίξει την επιλογή του. Συμφωνώ ότι μένουμε Ευρώπη, αλλά εγώ θα πάω στη μία (συγκέντρωση). Για το «μένουμε Ευρώπη», συμφωνώ στο γεγονός ότι μένουμε Ευρώπη, στην Ευρώπη της Δικαιοσύνης, της σύγκλισης, των κοινωνικών συμφερόντων κι όχι Ευρώπη κάποιων… Άρα, η Ευρώπη είναι μαζί μας.»