Ομάδα επιστημόνων δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο ενός Τυραννόσαυρου ρεξ και θα πραγματοποιήσει σε αυτό σειρά μελετών με στόχο να ανακαλύψουν άγνωστα στοιχεία για το μεγαλύτερο και πιο τρομακτικό σαρκοβόρο δεινόσαυρο που πάτησε το πόδι του στη Γη.


Η νεκροψία

Η ομάδα των ειδικών αποτελείται από κτηνιάτρους, βιολόγους και παλαιοντολόγους οι οποίοι όπως αναφέρουν θα πραγματοποιήσουν μια κανονική «νεκροψία» στην ρέπλικα του T-rex. Για αυτό τον σκοπό έχουν δημιουργήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη μελέτη εργαστήριο στο οποίο θα γίνει η μελέτη του δεινοσαύρου. Οι ερευνητές θα μελετήσουν τα ανατομικά χαρακτηριστικά του T-rex για να πάρουν απαντήσεις όπως παραδείγματος χάριν, το αν και πώς χρησιμοποιούσε τα πολύ μικρά σε σχέση με το μέγεθος του άνω άκρα του. Θα προσπαθήσουν επίσης να βρουν απαντήσεις για το κυκλοφορικό και το πεπτικό του σύστημα.

Παράλληλα θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία που να απαντούν σε ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά που απασχολεί τους επιστήμονες σχετικά με τον Τυραννόσαυρο ρεξ. Το αν ο τεράστιος σαρκοβόρος δεινόσαυρος κυνηγούσε ο ίδιος τη λεία του ή ήταν… ρακοσυλλέκτης. Αν δηλαδή ακολουθούσε άλλους σαρκοβόρους δεινοσαύρους και όταν εκείνοι εξόντωναν κάποια ζώα εκείνος έκανε την εμφάνιση του εκτρέποντας τους δεινοσαύρους σε άτακτη φυγή εγκαταλείποντας τα θηράματα. Το ερευνητικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμβολή των τηλεοπτικών καναλιών του National Geographic τα οποία θα μεταδώσουν σε μορφή ντοκιμαντέρ την όλη διαδικασία.

Οι «ιατροδικαστές» του Τυραννόσαυρου ρεξ συζητούν για την νεκροψία που πρόκειται να πραγματοποιήσουν σε αυτόν