Από τις 2 Ιουνίου 2015, η Delta Airlines προσθέτει πέντε επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Διεθνούς Αερολιμένα της Νέας Υόρκης John F. Kennedy.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αμερικανική αεροπορική εταιρία άρχισε εκ νέου το εποχιακό καλοκαιρινό της πρόγραμμα στις 20 Μαρτίου με καθημερινές πτήσεις, αλλά αυξάνει τις συχνότητες εξαιτίας της υψηλής ζήτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Συνολικά, οι 12 εβδομαδιαίες πτήσεις της Delta θα προσφέρουν περισσότερες από 83.000 θέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου. Πέρσι, 87.800 επιβάτες ταξίδεψαν με την απευθείας πτήση μεταξύ του Big Apple και της Αθήνας, σημειώνοντας αύξησης της τάξης του 16,6% σε σύγκριση με το 2013.

«Με την εξυπηρέτηση των επιβατών να αποτελεί βασικό πυλώνα της Delta, στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των επιβατών μας και προσφέροντας αυξημένη συχνότητα πτήσεων από την Αθήνα τη φετινή χρονιά κάνει ακριβώς αυτό, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ το φετινό καλοκαίρι», δήλωσε ο Perry Cantarutti, πρώτος αντιπρόεδρος της Delta για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και συμπλήρωσε: «Είχαμε παρουσία στην Ελλάδα για 30 χρόνια μέσω της συνεργασίας μας με την Pan Am και παραμένουμε μακροπρόθεσμα πιστοί στη χώρα αυτή, όπως και σε όλες τις κοινότητες που εξυπηρετούμε».

Εν όψει των νέων πτήσεων, οι εργαζόμενοι της Delta στο αεροδρόμιο της Αθήνας φιλοξένησαν το περασμένο σαββατοκύριακο εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων της αεροπορικής εταιρίας για την Ημέρα της Ελπίδας, μέσω των οποίων συγκεντρώνονται χρήματα για την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία. Περισσότερα από 100 αεροδρόμια συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών τα αεροδρόμια της Ρώμης, το Ναρίτα του Τόκυο, του Λονδίνου, της Βοστώνης και της Μαδρίτης. Εκδηλώσεις διοργανώθηκαν επίσης και στα κεντρικά της Delta στην Ατλάντα κατά τη διάρκεια του μήνα. Ο παγκόσμιος στόχος είναι η συγκέντρωση 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Πέρσι, το προσωπικό και οι επιβάτες της Delta δώρισαν 1,3 εκατομμύρια δολάρια.