ΟΤΕ: Επενδύει στην συνδρομητική TV – σκέψεις για νέα εθελούσια

Υψηλές προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης έχει ο ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοίκησή του την Τετάρτη, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τον σχολιασμό των Οικονομικών Αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2015.

Υψηλές προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης έχει ο ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοίκησή του την Τετάρτη, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τον σχολιασμό των Οικονομικών Αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2015.

Τους επόμενους μήνες, η εταιρία θα ξεκινήσει να δίνει στους συνδρομητές της «υβριδικούς» αποκωδικοποιητές, οι οποίοι θα λαμβάνουν σήμα τόσο μέσω δορυφόρου όσο και μέσω IP. Έτσι, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως η αναπαραγωγή της ροής προγραμμάτων, η υψηλή ευκρίνεια κτλ.
Παράλληλα, ο ΟΤΕ θα λανσάρει κάποια στιγμή μέσα στο 2015 υπηρεσία multi-view που θα επιτρέπει ταυτόχρονη θέαση σε διαφορετικές συσκευές.
Σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου, στο πρώτο τρίμηνο του 2015 προστέθηκαν 13 χιλιάδες ακόμη νέοι συνδρομητές στην OTE TV, φτάνοντας συνολικά τους 367 χιλιάδες.
Όπως τόνισε ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, ο όμιλος αναμένει αύξηση της πελατειακής βάσης λόγω της επικείμενης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του Champions League, τα οποία εξασφάλισε το Φθινόπωρο του 2014 και πηγή άντλησης νέων πελατών θα είναι τόσο υφιστάμενοι πελάτες της NOVA όσο και νέοι συνδρομητές.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πιπερίδης σημείωσε ότι ο ΟΤΕ «γράφει» περισσότερους νέους συνδρομητές από ότι η NOVA και μάλιστα είπε σε αναλυτή «ας περιμένουμε τα αποτελέσματα της NOVA για να δούμε ποιος ελέγχει την αγορά».
Για την Forthnet, η διοίκηση του ΟΤΕ τόνισε στους αναλυτές ότι η πρόταση εξαγοράς της NOVA έχει «παγώσει» λόγω της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία υπολογισμού κι εκτίμησης του κόστους ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου, το οποίο παρόλο που δεν έχει κλείσει, εάν εφαρμοστεί, αναμένεται να είναι μικρότερο σε έκταση σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες πρωτοβουλίες του ΟΤΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του ΟΤΕ, το κόστος του προσωπικού έχει μειωθεί από 764 εκατ. ευρώ το 2009 σε 315 εκατ. ευρώ το 2014, μειωμένο κατά 58,7%.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατεγράφη «βελτίωση στην διαφάνεια και την μεθοδολογία της ΕΕΤΤ». Ωστόσο, αν και απέφυγε να τοποθετηθεί, καθώς αναμένεται ο διορισμός νέου πρόεδρου στην ΕΕΤΤ, σημείωσε ότι εκκρεμεί μία σειρά από αποφάσεις σε σχέση με την ρύθμιση της παροχής της λεγόμενης καθολικής υπηρεσίας, στην οποία, όπως τόνισε, οι εναλλακτικοι πάροχοι κάνουν «free ride«. Επίσης, ο ΟΤΕ τελεί εν αναμονή για την ρύθμιση του vectoring, δήλωσε.
Επίσης, η διοίκηση του ΟΤΕ κατέστησε σαφές ότι εάν μειωθεί ο ΦΠΑ, αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένες τιμές για τους καταναλωτές και η εταιρία δεν θα καρπωθεί την όποια διαφορά.
Ακόμη, ο ΟΤΕ δηλώνει έτοιμος για την περίπτωση που η Ρουμανική κυβέρνηση προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της Rom Telekom μέσω του Χρηματιστηρίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk