Triple play από τη Wind, νέο πακέτο υπηρεσιών

Ένα νέο πακέτο υπηρεσιών, το οποίο υπόσχεται απεριόριστη επικοινωνία παντού σε όλα τα νοικοκυριά και εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει «πόλεμο» τιμών στην αγορά, παρουσίασε τη Δευτέρα η Wind.

Ένα νέο πακέτο υπηρεσιών, το οποίο υπόσχεται απεριόριστη επικοινωνία παντού σε όλα τα νοικοκυριά και εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει «πόλεμο» τιμών στην αγορά, παρουσίασε τη Δευτέρα η Wind.
Το Wind Triple Play, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί μια νέα πλατφόρμα λύσεων επικοινωνίας για το κινητό, το σταθερό και το Internet, η οποία σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας μέσα και έξω από το σπίτι για ολόκληρη την οικογένεια.
Το πακέτο προσφέρει απεριόριστη ομιλία προς όλους σε κινητά και σταθερά, ευρυζωνικότητα τόσο DSL όσο και mobile, καρτοκινητό με δωρεάν προ-φορτωμένο χρόνο κάθε μήνα και ασφάλεια στη χρήση smartphone και tablet από τα παιδιά μέσα από την ειδική εφαρμογή «We Are Family» που μετατρέπει οποιοδήποτε συσκευή σε ένα ασφαλές υπολογιστικό περιβάλλον, με λειτουργικές εφαρμογές μόνο για παιδιά.
Το μηνιαίο πάγιο ανέρχεται σε 50 ευρώ, 40 ευρώ και 35 ευρώ ανάλογα με τη χρήση που θέλει να κάνει το νοικοκυριό. Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στις οικογένεις να συνδέσουν ως και επιπλέον τέσσερις γραμμές συμβολαίου κινητής στο πρόγραμμα, σε ειδική τιμή, ενώ παρέχει το οικιακό πορτοφόλι «επιδότησης» του tripleplay που προσφέρει δωρεάν «ευφυείς» συσκευές, όπως tablets, Wi-Fi extenders, mediaplayers κτλ., πέραν των συμβατικών smartphones.
Η πλατφόρμα Wind tripleplay αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας για το διασυνδεδεμένο σπίτι («connected home»), πεδίο που αποτελεί τον 5ο πυλώνα των υπηρεσιών του μέλλοντος για όλους τους παρόχους των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η Wind ξεκινά από τα «σίγουρα», δηλαδή τη διασύνδεση των συσκευών και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που χρησιμοποιεί η οικογένεια. Παράλληλα, «κουμπώνει» τους πελάτες του tripleplay με ειδικές τιμές στα καταστήματα Wind.
«Προτείνουμε μια νέα προσέγγιση που αφενός εξασφαλίζει σε μια οικογένεια τη μέγιστη δυνατή αξία για τα χρήματά της και αφετέρου την εισάγει στην εποχή του connected home, σε μια καθημερινότητα όπου αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας» είπε ο γενικός διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Wind κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης, ο οποίος παρουσίασε την πλατφόρμα.
Με αρνητικό πρόσημο η αγορά το 2015
H Wind έχει επιτύχει διείσδυση των υπηρεσιών σταθερής στο 40% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και συμμετοχή κατά 50% των πελατών σταθερής στην κινητή.
Όπως τονίζουν στελέχη της εταιρείας, ενώ πέρυσι αναμενόταν σταθεροποίηση στην αγορά το 2015, το πρώτο τρίμηνο αποδεικνύεται δύσκολο λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, καθώς οι δείκτες τρέχουν με αρνητικό πρόσημο στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας.
Η Wind, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, έχει ολοκληρώσει το due dilligence της Forthnet και αυτή τη στιγμή αξιολογεί το αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Όπως τονίζουν, οι αποφάσεις για το μέλλον της Forthnet είναι στη διοίκηση, στους μετόχους και στις τράπεζες.
«Εμείς περιμένουμε, η πρόθεσή μας είναι συγκεκριμένη και το ενδιαφέρον μας είναι ζωντανό» σημειώνουν, υπογραμμίζουν το στρατηγικό ενδιαφέρον της Wind στον χώρο του περιεχομένου και σχολιάζουν ότι τα δύο αυτά σχέδια κινούνται παράλληλα.
Παράλληλα, στελέχη της Wind τονίζουν ότι υπήρξαν διερευνητικές επαφές αρχικού χαρακτήρα με την Cyta και με στόχο την εξαγορά της εν Ελλάδι θυγατρικής της, όμως «δεν προχώρησε τίποτε απολύτως, δεν υπάρχει ούτε υπήρξε κάποια πρόταση». Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι αποτελεί υποχρέωση της εταιρείας να διερευνά ευκαιρίες στην αγορά, καθώς υποστηρίζει την ανάγκη συγκέντρωσης της αγοράς.
Τον Απρίλιο του 2015 η αγορά έφτασε τις 3,2 εκατ. ευρυζωνικές σταθερές γραμμές, εκ των οποίων το 55,9% ή αλλιώς 2 εκατ. είναι γραμμές LLU.
Έως τον Απρίλιο του 2015 η εταιρεία είχε 484 χιλιάδες πελάτες στη σταθερή, είχε προσθέσει 17 χιλιάδες νέες συνδέσεις και είχε αυξήσει το μερίδιο της αγοράς της κατά 0,5%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk