Η «χαλάρωση» και η παραζάλη από τη χρήση χασίς οδήγησαν τον 27χρονο παιδοκτόνο να ομολογήσει στον βούλγαρο φίλο του την αποτρόπαια πράξη του με τις φρικαλεότητες σε βάρος της κόρης του. Με την κατάθεσή του προσδιόρισε στις ελληνικές αρχές την «άκρη του νήματος» για το στυγερό έγκλημα. Περιγράφει τα «βασανιστήρια» στην τετράχρονη και οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι ο πατροκτόνος ψεύδεται λέγοντας ότι βρήκε τη μικρή Άννυ νεκρή από ασφυξία.
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας περιγράφει την προηγούμενη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα απέναντι στην Άννυ. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει και συνεχείς ξυλοδαρμούς της αλλά και ότι την τάιζε επίτηδες με μεγάλες ποσότητες φαγητού ώστε να «διασκεδάζει» με τους εμετούς που της προκαλούσε. Για τις συνθήκες θανάτου της τετράχρονης ο συγκεκριμένος μάρτυρας υποθέτει ότι αυτή μπορεί να δολοφονήθηκε με μεγάλο μαχαίρι που κρατούσε πολλές φορές απειλητικά ο 27χρονος.
Από το γεγονός ότι βρήκαν πολλές σταγόνες αίματος στον τοίχο του σπιτιού αλλά και στο πάπλωμα στο κρεβάτι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτές δεν μπορεί να σχετίζονται με την προσπάθεια τεμαχισμού του σώματος του κοριτσιού -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του παιδοκτόνου- όταν ήταν ήδη νεκρό καθώς τότε δεν θα υπήρχε αιμορραγία.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με βάση ειδική ανάλυση εκτιμούν ότι ο πατέρας άρχιζε να χτυπά το κορίτσι με αιχμηρό όργανο, εκείνο προσπάθησε να ξεφύγει και πιθανόν καίρια πλήγματα καταφέρθηκαν στη μικρή στο κρεβάτι, όπου είχε πέσει η τετράχρονη στην «αδύναμη» προσπάθειά της να ξεφύγει. Επιπλέον σύμφωνα με τα στελέχη των διωκτικών αρχών ο δράστης προχωρούσε σε χρήση διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, χασίς, χάπια και διάφορα κοκτέιλ).
Στυγνός και αδίστακτος
Σύμφωνα με την κατάθεση του βούλγαρου φίλου του πατροκτόνου, την οποία είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα», ο 27χρονος αρχικά στις συζητήσεις μαζί του είχε αναπτύξει το σενάριο περί φυγής της Άννυς. Ύστερα από πολύωρη χρήση χασίς όμως άρχισε να του περιγράφει σιγά-σιγά τις αποτρόπαιες πράξεις του.
Ανάμεσα στα άλλα του περιέγραψε με ποιον τρόπο φρόντιζε να πετάξει σε περίπου 20 μικρά τμήματα τα μέλη του άτυχου κοριτσιού σε διαφορετικούς κάδους στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα γινόταν με ειδικό μέλημα και τη χρήση ειδικής συσκευασίας ώστε να μην υπάρχει έντονη οσμή και να μην γίνουν αντιληπτά από ρακοσυλλέκτες. Από αυτό φαίνεται να γνώριζε ο αδίστακτος παιδοκτόνος ότι παρόμοιες ανθρωποκτονίες είχαν εξιχνιασθεί όταν είχαν βρεθεί υπολείμματα του σώματος σε κάδους απορριμμάτων.
Στην κατάθεση του Βουλγάρου υπάρχουν και άλλες περιγραφές για αδιανόητες πράξεις του 27χρονου στο κορμί της κόρης του, που για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται.
Η ωμότητα αυτής της περιγραφής ανάγκασε τον συμπατριώτη του -όπως αναφέρει στην κατάθεσή του- να φύγει αηδιασμένος αμέσως από το διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα και να αναχωρήσει άρον-άρον για τη χώρα του. Εκεί, σοκαρισμένος, μετέφερε σε πολλά άτομα τις φρικαλέες περιγραφές για τον θάνατο της τετράχρονης, ένα από τα οποία σε δεύτερη φάση ενημέρωσε τη βουλγαρική αστυνομία και η οποία μέσω Ιντερπόλ ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.