20 ατομικές βόμβες «χτύπησαν» το Νεπάλ

Ειδικοί αναφέρουν ότι ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε το Νεπάλ είχε ισχύ παρόμοια με εκείνη 20 θερμοπυρηνικών βομβών υδρογόνου, ισχυρότερων η κάθε μια εξ αυτών από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Ειδικοί αναφέρουν ότι ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε το Νεπάλ είχε ισχύ παρόμοια με εκείνη 20 θερμοπυρηνικών βομβών υδρογόνου, ισχυρότερων η κάθε μια εξ αυτών από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας εκτιμά ότι το σεισμικό γεγονός στο Νεπάλ «ήταν 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στην Κεφαλλονιά».Δείτε το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε πισίνα ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του σεισμού

Σύμφωνα με τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό εκτίμησης γεωκινδύνων GeoHazards International, κατά μέσο όρο, μετά το 1255, ένας ισχυρός σεισμός γύρω στους 8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει το Νεπάλ και τις γύρω περιοχές, κάθε 75 χρόνια. Ο ίδιος οργανισμός εκτιμά ότι αν -ή μάλλον όταν- ξανασυμβεί ένας σεισμός ανάλογος του 1934 (8,1 βαθμοί Ρίχτερ) οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 40.000. Και αυτό διότι η περιοχή είναι πλέον πολύ πιο πυκνοκατοικημένη με τον σημερινό πληθυσμό να ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ενώ ταυτόχρονα ο πληθυσμός αυτός αυξάνεται ετησίως με ρυθμό 6,5%.

Δείτε σχετικά: Συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση χιονοστιβάδας σε κατασκήνωση ορειβατών στο Εβερεστ

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk