Κόβω και ξεψαχνίζω 1 κιλό αρνί σε μπουκιές, τις περνάω από ένα πιάτο με αλεύρι και τις τηγανίζω σε καυτό ηλιέλαιο.

Κόβω κατά μήκος σε λεπτές φέτες 1 κιλό μελιτζάνες, τις αλατίζω, τις λαδώνω με λίγο έ.π. ελαιόλαδο και τις βάζω στο γκριλ του φούρνου να ψηθούν, στους 180°C για 8-10 λεπτά.

Τυλίγω με αυτές τα κομμάτια του αρνιού και τα διαπερνώ με καλαμάκια για σουβλάκι. Τα βάζω σε ένα ταψί, καρφώνω σε κάθε ξυλάκι από 1 κομμάτι πιπεριάς κέρατο (θα χρειαστώ περίπου 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε κύβους 2 x 2 εκ.), και από 1/2 ντοματίνι (θα χρειαστώ περίπου 15 ντοματίνια).

Ρίχνω στο ταψί 1 ποτήρι κόκκινο, ξηρό κρασί, 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας, σπιτική ή έτοιμη, και περίπου 20 κυβάκια κασέρι ή καπνιστό Μετσοβόνε. Ψήνω στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Σερβίρω σε πιατέλα με το καλαμάκι και λίγη από τη σάλτσα του (υλικά για 5-6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.