• Αναζήτηση
 • Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης

  Ο 66χρονος Μανώλης Παναγιωτάκης αναλαμβάνει τελικά το «τιμόνι» της ΔΕΗ, 20 ημέρες μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της επιχείρησης κ. Αρθούρου Ζερβού.

  Ο 66χρονος Μανώλης Παναγιωτάκης αναλαμβάνει τελικά το «τιμόνι» της ΔΕΗ, 20 ημέρες μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της επιχείρησης κ. Αρθούρου Ζερβού. Ο νέος επικεφαλής είναι επιλογή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος επιδιώκει έτσι κι αλλιώς να υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και ΔΕΗ.

  Ο κ. Παναγιωτάκης προέρχεται από το δυναμικό της ΔΕΗ, καθώς από το 1995 ήταν διευθυντικό στέλεχος στη μητρική εταιρεία, ενώ στο παρελθόν είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση. Μέχρι σήμερα κρατούσε επιτελική θέση στη θυγατρικής της ΔΕΗ, στoν ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), όπου ήταν διευθυντής Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας.
  Μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος, με σπουδές στο ΕΜΠ και με μεταπτυχιακό  Management από το Henley University της Βρετανίας, ο κ. Παναγιωτάκης είχε πολιτικές διασυνδέσεις με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού.
  Η πολύχρονη θητεία του σε διαφορετικές θέσεις _έχει διατελέσει διευθυντής τεσσάρων διαφορετικών διευθύνσεων του Ομίλου της ΔΕΗ_, όπως αναφέρουν στελέχη της επιχείρησης, τον καθιστούν ιδιαίτερα έμπειρο και ικανό να διαχειριστεί τα καυτά προβλήματα της ΔΕΗ.
  Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, έχει ασχοληθεί με θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας της ΔΕΗ ΑΕ, καθώς επίσης με μελέτες και κατασκευές του συστήματος μεταφοράς και του δικτύου διανομής της ΔΕΗ.
  Ο κ. Παναγιωτάκης θα κληθεί να υλοποιήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για μια δημόσια και αναβαθμισμένη δημόσια επιχείρηση ΔΕΗ και τη δέσμευση του κ. Λαφαζάνη για περιορισμό του κόστους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας με τελικό στόχο τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Επίσης, θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις για τα προβλήματα ρευστότητας της επιχείρησης και τα διαρκώς διογκούμενα ανείσπρακτα τιμολόγια, τα οποία ξεπερνούν τα 2 δισεκατ. ευρώ.
  Ο διορισμός του κ. Παναγιωτάκη, όπως και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης).
  Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ με μεγάλη εμπειρία και σήμερα διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.
  Κοινωνία