«Ανεξάρτητα από τι λένε οι Έλληνες, η Ιταλία δεν διατρέχει κίνδυνο εξόδου από το ευρώ αν η Ελλάδα εξέλθει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Μιλώντας στο περιθώριο του Φόρουμ Αμπροζέτι (Ambrosetti) στη λίμνη Κόμο ο Πάντοαν ανέφερε πως η Ιταλία έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. «Νομίζω ότι οποιαδήποτε σχέση μεταξύ« Grexit »και Ιταλίας είναι εκτός τόπου», δήλωσε.

Το CNBC σημειώνει πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει επανειλημμένα δήλωσει στους δημοσιογράφους, πως διαχειριστές hedge funds και οποιοσδήποτε άλλος που θα ακούσει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, θα αρχίσουν να τιμολογούν τον κίνδυνο εξόδου της Ιταλίας από τη ζώνη του ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είπε: «Νομίζω ότι η επιλογή οποιουδήποτε Grexit θα ήταν πολύ κακή». Ο Πάντοαν πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η Ιταλία θα αντιμετωπίσει σημαντικά υψηλότερα επιτόκια σε περίπτωση ελληνικής εξόδου.

Το CNBC αναφέρει πως η Ιταλία είναι η τρίτη πιο χρεωμένη χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, με περισσότερα από 2 τρις. ευρώ χρέους και δείκτη χρέους προς ΑΕΠ άνω του 120%.