Τρόφιμα ελληνικής παραγωγής θα προσφέρει για δέκα συνεχείς μήνες, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε 1.100 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που ζου στο όριο της ακραίας φτώχειας.

Η δράση εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα GIVE FOR GREECE II του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities (ΙOCC) με τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και αμερικανών πολιτών.

Την Κυριακή στον Ιερό Ναό αγίου Παντελεήμονος, επί της οδού Αχαρνών, παραδόθηκαν, από τον Γενικό Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα οι πρώτες 150 κάρτες με τις οποίες οι οικογένειες, που επιλέχτηκαν με κριτήριο το πολύ χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα, θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά ή όποτε αυτές έχουν ανάγκη, τις ποσότητες φρέσκων τροφίμων αξίας 40 ευρώ μηνιιαίως επί δέκα μήνες.

Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, εκτός από τη βοήθεια των ανθρώπων που προμηθεύονται τα τρόφιμα, είναι μέσω των αγορών αυτών να ενισχυθεί η ελληνική αγροτική οικονομία.

Η βοήθεια αυτή έρχεται ως συμπλήρωμα της βοήθειας που λαμβάνουν, από την «Αποστολή», σε πακέτα τροφίμων ξηράς τροφής, μέσω των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των επωφελούμενων που κατέγραψε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το 56% των δικαιούχων οικογενειών έχει τουλάχιστον ένα γονέα άνεργο, ενώ το 16% έχει και τους δύο γονείς άνεργους, και το 13% έχει τουλάχιστον έναν ανάπηρο μέλος. Όσον αφορά την κατανομή του εισοδήματος το 23% των δικαιούχων οικογενειών έχει μηδενικό εισόδημα, ενώ το 73% έχει ετήσιο εισόδημα λιγότερο από -6.000.

Το ίδρυμα «The Jaharis Family Foundation», υπήρξε βασικός χρηματοδότης του προγράμματος που υποστήριξαν επίσης τα ελληνοαμερικανικά ιδρύματα: The Hellenic Initiative (THI), The John G. Rangos Sr. Family Foundation, The Styliades Hellenic Orthodox Foundation, The John C. Kulis Charitable Foundation, The Greek Orthodox Ladies Philoptochos Society, The American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), The Pancretan Association of America, The Kallinikeion Foundation, The Gerondelis Foundation, The Chios Society καθώς και πλήθος ιδιωτών των ΗΠΑ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον ΙΟCC και χαρακτήρισε συγκινητική την πρωτοβουλία της αδελφής Εκκλησίας των ορθοδόξων της Αμερικής και ιδιαίτερα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου.

Ο κ. Ιερώνυμος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ίδρυμα Τζαχάρης αλλά και σε όλους τους ομογενείς «που στηρίζουν τον ελληνικό λαό, που αντιμετωπίζει, όπως υπογράμμισε, οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού»

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στα 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων που βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού» και απηύθυνε έκκληση για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ακόμη αναφέρθηκε στη συνεργασία της «Αποστολής» με τον IOCC χαρακτηρίζοντας την ως συνεργασία αγάπης με αποστολή την υπεράσπιση του ανυπεράσπιστου ανθρώπου από την οικονομική κρίση. «Εκφράζουμε, πρόσθεσε, την ευγνωμοσύνη μας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αμερικής και ιδιαίτερα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Η διάκριση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας παραμένει κυρίαρχος στόχος της Αποστολής».

Το προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα στήριξε 1.072 οικογένειες για 9 μήνες, οι οποίες κατανάλωσαν σύμφωνα με τις αναλυτικές πληροφορίες πωλήσεων που μας παρέχει το σούπερ μάρκετ ανά επωφελούμενο/είδος και ποσότητα, 285 τόνους φρούτων και λαχανικών και 107.000 λίτρα φρέσκου γάλακτος, όλα ελληνικής παραγωγής.