Με γκολ του Χάρα στο 89′ ο Ολυμπιακός πέτυχε σκορ πρόκρισης κόντρα στην ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση μετά το 1-1 του πρώτου ματς στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ωστόσο, ο αγώνας δεν τελείωσε ποτέ, καθώς αμέσως μετά το γκολ, υπήρξε είσοδος περίπου 20 οπαδών της ΑΕΚ και εκτόξευση αντικειμένων από την εξέδρα. Οι Πειραιώτες αποχώρησαν στα αποδυτήρια μαζί με τον διαιτητή, ο οποίος περίπου μισή ώρα αργότερα ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του αγώνα που ουσιαστικά σημαίνει και αυτόματη πρόκριση του Ολυμπιακού.

Για περίπου… 89 λεπτά, οι περίπου 65.000 οπαδοί της «Ένωσης» είχαν δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Στο γήπεδο, όμως, το πρώτο ημίχρονο ήταν η αποθέωση της σκοπιμότητας. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, όμως, όλος αυτός ο κόσμος άξιζε κάτι παραπάνω από… ένα σουτ σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο!

Πάντως, η ΑΕΚ είχε τη μία και μοναδική μεγάλη στιγμή της στο 33′ με εξαιρετική προσπάθεια Γιόχανσον, Πλατέλλα και τον Αραβίδη να είναι έτοιμος να σκοράρει, όμως ο Μποτία πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Λίγο αργότερα (39′) είχαμε και το σουτ του Μανιάτη μετά από μεταβίβαση του «Τσόρι», με τη μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά άουτ. Ηταν η μοναδική αξιόλογη επιθετική ενέργεια των «ερυθρόλευκων».

Στο μεταξύ, ο Περέιρα είχε αναγκαστεί από νωρίς να αλλάξει τα πλάνα του, λόγω του τραυματισμού του Τζίμι Ντουρμάζ με τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου. Ο Σουηδός αποχώρησε, ο Αφελάι μπήκε στη θέση του κι έτσι μετατοπίστηκε ο Ντοσεβί στη δεξιά πτέρυγα.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό, όταν αποχώρησε τραυματίας ο αρχηγός του, Γιάννης Μανιάτης.

Στο 55′ ο Ρομπέρτο κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό, όταν απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Μάνταλου, σε κλασικό τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική πάσα του Πλατέλλα. Στο 58′ νέο σουτ του Μάνταλου φεύγει λίγο άουτ, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί και την απουσία του Μανιάτη από το κέντρο να είναι εμφανής.

Στο 67′, όμως, και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να συνεχίσει χωρίς τον φυσικό της ηγέτη καθώς ο Πέτρος Μάνταλος έφυγε «λαβωμένος» και αντικαταστάθηκε από τον Ντακόλ

Στο 76′ ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία από αυτές που… δεν χάνονται. Από κακή εκτέλεση φάουλ της ΑΕΚ οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν αντεπίθεση με Ντομίνγκες, Φορτούνη, Ντοσεβί και τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα χέρια του Ανέστη.

Από λάθος έξοδο του γκολκίπερ της Ενωσης, ο Κασάμι προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, ομως απομάκρυνε ο Αραβίδης, ενώ στο 85′ σουτ του Ντομίνγκες πέρασε λίγο άουτ.

Η ολοκληρωτική επικράτηση του Ολυμπιακού στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης, επιβραβεύθηκε στο 89′ όταν ο Χάρα έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα στέλνοντας τον Ολυμπιακό με δραματικό τρόπο στους «4».

Εκεί θα συναντήσει την Ξάνθη και δύο ομάδες της Β’ κατηγορίας, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ηρακλή.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Μάνταλος, Μπακάκης, Πλατέλλας – Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Κασάμι

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67΄ λ.τρ. Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81΄ Ρόβας), Αραβίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς (65΄ Φορτούνης), Μανιάτης (52΄ λ.τρ. Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄ λ.τρ. Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα

* Πριν από την έναρξη του αγώνα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Θωμάς Μαύρος. Στη συνέχεια ο ίδιος μαζί με άλλους παλαιμάχους μεταξύ των οποίων ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής και ο Τόνι Σαβέφσκι, περπάτησαν περιμετρικά του γηπέδου και αποθεώθηκαν από τους φίλους της ΑΕΚ.

* Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής δεν ήταν παρών στο ντέρμπι. Ούτε κι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης

* Και ο Ερίκ Αμπιντάλ κοντά στους παλιούς συμπαίκτες του. Ο Γάλλος παρακολούθησε το ματς από το booth του Ολυμπιακού, μαζί με τον Μήτρογλου, τον Ελαμπντελαουϊ, τον Φουστέρ και τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» που έμειναν εκτός αποστολής.

* Με συμβόλαιο 10.000 ευρώ ετησίως, ο Ανταμ Τζανετόπουλος ίσως είναι ο πιο… χαμηλόμισθος ποδοσφαιριστής που έχει ξεκινήσει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον 21ο αιώνα.

Live Blog Live ΑΕΚ – Ολυμπιακός