Επιστρέφουν στις δουλειές τους οι υλοτόμοι-δασεργάτες των Σκουριών, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο έλεγχος στα πρωτόκολλα υλοτόμησης, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι είναι νόμιμα.

Σχετικά με την υλοτόμηση της περιοχής Καρατζά Χαλκιδικής, το γραφείο του κ. Τσιρώνη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η υλοτόμηση και αποψίλωση της περιοχής Καρατζά αφορά μια έκταση 300 στρεμμάτων για μελλοντική εναπόθεση παραπροϊόντων εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής.

»Το Υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πάντα ευαίσθητο σε θέματα περιβάλλοντος, ζήτησε από το αρμόδιο δασαρχείο τον πλήρη φάκελο για τα πρωτόκολλα υλοτόμησης, προκειμένου να διενεργηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι.

»Ζήτησε επίσης να μην επιτραπεί καμία υλοτομική εργασία μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου.

»Από τον έλεγχο που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, προέκυψε η νομιμότητα των μέχρι σήμερα πρωτόκολλων. Κατόπιν αυτού θα εφαρμοστεί ο νόμος.

»Κάθε άλλη πληροφορία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν αντιστοιχεί σε ενέργειες του Υπουργείου μας».

Από το πρωί της Τετάρτης δεκάδες εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους δασεργατών.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ορισμένοι ανέβηκαν στο κτίριο και κρέμασαν πανό.

«Δικαίωμα τους ασφαλώς η διαμαρτυρία, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να τηρεί με ουσιαστικό τρόπο τους πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες στη χώρα μας» σχολίασε στην τηλεόραση του Σκάι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα στη Χαλκιδική. Οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν. Η απασχόληση τους είναι απόλυτα διασφαλισμένη» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε ελέγχους είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τη νομιμότητα είμαστε αποφασισμένοι να προασπίζουμε το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.»