Σήμερα, Πέμπτη, στις 15:00 απολογείται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που βαρύνεται με δύο κακουργηματικές κατηγορίες, νόθευση δημοσίου εγγράφου και απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, θα δώσει τη δική του εκδοχή πραγμάτων στους δικαστές στην πολύπλοκη αυτή υπόθεση.
«Έφθασε η μεγάλη στιγμή, η κορύφωση της διαδικασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Νικόλαος Πάσσος σχετικά με την απολογία του πρώην υπουργού. Ο ίδιος έχει πει άλλωστε δημόσια ότι το ιερό πρόσωπο της δίκης είναι πάντα ο κατηγορούμενος.
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 25 Φεβρουαρίου και κινήθηκε σε γοργούς ρυθμούς, με σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις. Χθες, Τετάρτη, εξετάστηκαν οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν συνολικά 16 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τρεις επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, Ιωάννης Διώτης, Στέλιος Στασινόπουλος, συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Ευ. Βενιζέλου, πραγματογνώμονες αλλά και γνωστά ονόματα της δημόσιας ζωής όπως ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος και ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος.