Είμαι συγκλονισμένος.

Ζούμε εν καιρώ ειρήνης το ζενίθ και το ναδίρ. Όταν ο άνθρωπος παύει να είναι άνθρωπος γίνεται θεριό ανήμερο. Έζησα και πείνασα στην Κατοχή. Είδα τον θείο μου να φορτώνει σε ένα καροτσάκι γείτονες πεθαμένους από αβιταμίνωση και να τους θάβει στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

΄Ακουσα το μεσημέρι στην τηλεόραση πως ο εξαφανισμένος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων έκανε μπάνιο τα μεσάνυχτα για να μην του κλείνουν «οι συμφοιτητές» του το ζεστό νερό!!!! Τέτοια τρομοκρατία για πλάκα.

Όταν το χρηματιστήριο σημειώνει άλλη μια δραματική πτώση, άλλοι ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να εξετάσει πώς και γιατί φτάσαμε στο «Μνημόνιο». ΄Ετσι θα δικαιωθούν . Ενώ το «Ταμείο είναι μείον».

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα την ώρα της καταστροφής. Πολλοί έχουν την άποψη πως πρέπει να αποφύγουμε μια γερμανική Ευρώπη και να αγωνιστούμε για μια Ευρωπαϊκή Γερμανία. Τώρα φαίνεται πως προσπαθούμε για μια Ελληνική Γερμανία.

Επειδή διαβάζω το «ΒΗΜΑ» για πολλές δεκαετίες θέλω να πιστεύω πως πολλοί αναγνώστες σας θα έχουν και αυτοί την ίδια αγωνία.