Ο Χόρχε Μπενίτες έδωσε ήδη εντολή στον μάνατζέρ του να του βρει άλλη ομάδα σε άλλη χώρα για να συνεχίσει την καριέρα του. «Φοβάσαι μην τραυματιστείς. Οι φωτοβολίδες περνούν δίπλα από τους παίκτες. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τον παίκτη ούτε για την οικογένειά του. Ολα αυτά δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο» εξηγούσε την απόφασή του ο παραγουανός φορ του Ολυμπιακού λίγο μετά τα επεισόδια στη Λεωφόρο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Χέντβιγκες Μαντούρο του ΠΑΟΚ, που έσπευσε να… στολίσει το ελληνικό πρωτάθλημα στα ολλανδικά ΜΜΕ. «Ετσι όπως είναι τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά το ελληνικό πρωτάθλημα. Πάντα κάτι συμβαίνει. Εγώ θέλω απλά να παίξω μπάλα…» δήλωσε απογοητευμένος. Ακόμη και στον μακρινό Ισημερινό οι εφημερίδες αναρωτιούνταν για ποιον λόγο επέλεξε ο Κριστιάν Νομπόα, ένας από τους καλύτερους παίκτες της χώρας και μέλος της εθνικής ομάδας, να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό.
Πολύ γρήγορα η ελληνική Σούπερ Λίγκα δυσφημήθηκε σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς για τους μεγαλοπαράγοντες το κόστος της δυσφήμησης δεν είναι μόνο ηθικό αλλά και οικονομικό. Οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να πείσουν έναν παίκτη αξίας να αγωνιστεί στην Ελλάδα χρειαζόταν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με τους συναδέλφους σε άλλες χώρες της Ευρώπης και ειδικά στα κορυφαία πρωταθλήματα. Η έλευση στην Ελλάδα θεωρούνταν παραδοσιακά υποβάθμιση για έναν παίκτη με όνομα ή με ταλέντο, αφού το πρωτάθλημά της θεωρείται υποβαθμισμένο, αν όχι αναξιόπιστο. Εξαίρεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ο Ολυμπιακός λόγω της μόνιμης συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στα αντικίνητρα έρχονται πλέον να προστεθούν ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα του παίκτη, η ατμόσφαιρα πολέμου που εμφανίζεται διεθνώς να επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα, η απώλεια κάθε ίχνους χαράς του παιχνιδιού για έναν αθλητή. Θα λάβουν άραγε υπόψη τους αυτή την παράμετρο όσοι διαφεντεύουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου; Η ιστορία δεν δείχνει θετικές απαντήσεις…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ