Ορμητικά και με τρόπο που θυμίζει τον τίτλο της παρούσας στήλης «Φουλ επίθεση» μπήκε στο αθλητικό σκηνικό της χώρας ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Δεν είναι μόνο ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα συναντήθηκε με τους βασικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι όπως οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ και οι πρόεδροι των μεγαλύτερων ελληνικών ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) θέτοντάς τους τα θέματα της ατζέντας του όπως η αντιμετώπιση της βίας, τα καθαρά πρωταθλήματα, η διαφάνεια και η ισονομία. Δεν είναι μόνο η ανακίνηση του θέματος της φοροδιαφυγής στον αθλητισμό και η διακήρυξη ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση και έχει μεγάλο ειδικό βάρος είναι το γεγονός ότι δήλωσε έτοιμος ακόμη και να μείνουν εκτός διεθνών διοργανώσεων οι ελληνικές ομάδες αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ισονομία. Σε προχθεσινές δηλώσεις του μάλιστα τόνισε ότι «όποιοι έχουν στο νου τους ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της αξιόπιστης λειτουργίας των δικαιοδοτικών οργάνων, επικαλούμενη καταστατικά διεθνών ομοσπονδιών είτε παρεμβάσεις διεθνών παραγόντων, θα πρέπει αυτό να το ξεχάσουν». Φρόντισε μάλιστα να κάνει γνωστό με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη ότι πρόκειται να επιδιώξει επαφές με τη FIFA και την UEFA. Μια κίνηση που φαίνεται να είναι ένα μήνυμα προς τους εγχώριους ποδοσφαιροπαράγοντες και έρχεται να ενισχύσει την «απειλή του» για έξοδο από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Κατ’ αναλογίαν με την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της διαπραγματεύσης με τους δανειστές ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει έτοιμος για ρήξη. Μόνο που στη δική του περίπτωση ρίχνει το γάντι κυρίως στους «μέσα» και όχι στους «έξω» οι οποίοι, αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει στην περίπτωση της ευρωζώνης, λίγα μπορεί να χάσουν από την ελληνική έξοδο. Γι’ αυτό και εκείνο που χρειάζεται η επιλογή Κοντονή είναι συμμαχίες εντός Ελλάδας με τις υγιείς δυνάμεις όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά ευρύτερα της κοινωνίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ