Θέμα Εξαρχείων προτίθεται να θέσει ο Γ. Πανούσης

«Θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» αναμένεται να θέσει τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης.

Ο υπουργός θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις».
Ο κ. Πανούσης είναι πιθανόν να ζητήσει για την πολύπλευρη διερεύνηση και επίλυση του θέματος με τον «χώρο των Εξαρχείων» την συνδρομή όλων των κομμάτων.
Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποια θα είναι και η θέση, στην ίδια υπόθεση, στελεχών και «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα ο νέος επικεφαλής της Κατεχάκη δίνει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα των «τζιχαντιστών» και γι αυτό το κρίσιμο θέμα έχει ήδη αρχίσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.
Ακόμη, σε πρόσφατο συνέδριο στην Ρίγα της Λετονίας (βρίσκεται στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης) των αρμοδίων υπουργών ο κ. Πανούσης απέστειλε τον υπό αποχώρηση Γενικό Γραμματεα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα.
Η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας με 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση των συνόρων της και συζήτησε το θέμα των διασταυρώσεων των αεροπορικών ταξιδιών, με ενδιαμεσους σταθμούς από χώρες της Μεσης Ανατολής.
Επιπλέον σύνεδροι εστίασαν το ενδιαφέρον τους και στη διέλευση τζιχαντιστών από την Βουλγαρία, αλλά και στην προσπάθεια σχετικού ελέγχου στο Διαδίκτυο.
Τέλος, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης μελετά την «ενοποίηση» των επονομαζόμενων «μηχανοκίνητων δυνάμεων» της ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή της ΔΙΑΣ, της ΔΕΛΤΑ και της ομάδας ΖΗΤΑ.
Παράλληλα ο κ. Πανουσης προωθεί την πλήρη επανενεργοποίηση των θεσμών του αστυνομικού της γειτονιάς και της πεζής αστυνόμευσης.
Ακόμη στις προθέσεις του είναι η επανεξέταση, με καθιέρωση νέων κριτηρίων, της διαδικασίας των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ αλλά και αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών.
Ο κ. Πανουσης έχει υπογραμμίσει ότι «δεν θα προσλάβει κανέναν σύμβουλο και θα ενημερώνεται μόνο από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk