Νέο «σύστημα» προστατών στους επώνυμους της Στ΄ πτέρυγας Κορυδαλλού

Δεκάδες υποψήφια θύματα για …μαζικές εκβιάσεις φέρεται ότι είχαν βρει πολλοί ποινικοί κρατούμενοι -πέρα από την ομάδα των πρόσφατα κατηγορηθέντων βαρυποινιτών- στην Στ΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίζονταν κρατούμενοι για οικονομικά σκάνδαλα αλλά και σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό διακύβευμα.

Δεκάδες υποψήφια θύματα για …μαζικές εκβιάσεις φέρεται ότι είχαν βρει πολλοί ποινικοί κρατούμενοι -πέρα από την ομάδα των πρόσφατα κατηγορηθέντων βαρυποινιτών- στην Στ΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίζονταν κρατούμενοι για οικονομικά σκάνδαλα αλλά και σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό διακύβευμα.

Η ανάγκη «κάθαρσης» στην δημόσια ζωή και η φυλάκιση πολιτικών-κρατικών παραγόντων και επιχειρηματιών, φέρεται να αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία σε ποινικούς που καραδοκούσαν ν’ αρχίσουν απειλές και να εφαρμόσουν νέο σύστημα εκβιάσεων, αυτή την φορά μέσα στην ίδια την φυλακή! Ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από «επώνυμους» ή πλούσιους ιδιώτες για να μην σκοτώσουν τους ίδιους ή μέλη της οικογένειάς τους. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι από τις αρχές του 2011 σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κορυδαλλού σε έγγραφο τους αναφερόταν στις εκτεταμένες σχέσεις ποινικών και αντιεξουσιαστών, μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» πέρα από τον Γιάννη Σμπώκο – (η υπόθεσή του αναδείχθηκε στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ) θύμα τέτοιου είδους εκβιασμού είχε πέσει νωρίτερα και επιχειρηματίας που κατηγορείται για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών και ο οποίος προ μερικών εβδομάδων ζήτησε άρον-άρον μετακίνησή του από την Στ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ποινικός που τον προσέγγισε είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες και δεν ανήκει στον κύκλο των προσφάτως 37 κατηγορηθέντων.

Ο εν λόγω ποινικός φέρεται ότι ζητούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή για να μην δολοφονήσει μέλη της οικογένειας του κρατουμένου. Ο εν λόγω ιδιώτης μετακινήθηκε πράγματι σε άλλη πτέρυγα αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο, σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να μην έχει το «προνόμιο» εργασίας στο ιατρείο των φυλακών.

Σύμφωνα με αναφορές άλλων κρατουμένων η «πώληση προστασίας» στην Στ’ Πτέρυγα είχε καταλήξει σε κανόνα. Με τους βαρυποινίτες να την πολιορκούν και να μην αφήνουν κανέναν από τους κρατουμένους «ανενόχλητο».Σύμφωνα με νεώτερες αναφορές, άλλος κρατούμενος που είναι εκ των βασικών κατηγορουμένων για την εισαγωγή δύο τόνων ηρωίνης, δέχτηκε απειλές και εκβιάστηκε από κρατουμένους, στον Κορυδαλλό, που σχετίζονται με τη ρωσική μαφία.
Οσον αφορά τις σχέσεις ποινικών και αντιεξουσιαστών, που τώρα φαίνεται να γίνεται αντιληπτή σε όλη της την έκταση, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν προ τετραετίας σε έγγραφό τους: «υπάρχει επισημοποίηση του αρραβώνα και την εξέλιξή του σε γάμο της ποινικής παραβατικότητας με την αντισυστημική αντιεξουσιαστική δράση και τρομοκρατία. Για τον αρραβώνα αυτόν και την εξέλιξή του είχαμε έγκαιρα ενημερώσει και καταθέσει την πρότασή μας για την αντιμετώπισή του».
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk