Η «Οικογενειακή υπόθεση» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου διαγωνίζεται στην κατηγορία Μουσική και Θέαμα στην 28η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ οπτικοακουστικών προγραμμάτων Fipa που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

Στο ίδιο φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Agora», μια ταινία-κιβωτός της ελληνικής κρίσης θα προβληθεί κρίσης εκτός διαγωνιστισμούστην κατηγορία Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ.
Η «Οικογενειακή υπόθεση» που από τις 8 Ιανουαρίου προβάλλεται στην αίθουσα Δαναός αφορά στη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, όπως περιγράφεται μέσα από τη ζωή των Ξυλούρηδων.
Το «Agora» εγκλείει στα τέσσερα χρόνια έρευνας και παραγωγής του, τη μακροχρόνια παρακολούθηση της ζωής συγκεκριμένων ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές τάξεις, καθώς και κομβικά πολιτικά γεγονότα με βαθιές, τραυματικές επιπτώσεις στις ζωές των Ελλήνων.
Στη διοργάνωση του Fipa συγκεντρώνονται απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις. Είναι η γιορτή της δημιουργίας, πλουσιότερη κάθε χρόνο σε μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και ιστορίες που απαρτίζουν την «αφρόκρεμα» του οπτικοακουστικού κόσμου.