Στο Ρότερνταμ η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Για πάντα»

Η εκτός Ελλάδας ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Για πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά θα πραγματοποιηθεί στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ που εφέτος θα διεξαχθεί από τις 21 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η εκτός Ελλάδας ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Για πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά θα πραγματοποιηθεί στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ που εφέτος θα διεξαχθεί από τις 21 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου. Μια ακόμη επιτυχία για την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτριας (προηγήθηκε η «Χρυσόσκονη») μετά το βραβείο σκηνοθεσίας που απέσπασε στο 36ο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Καΐρου

Το «Για πάντα» που αναφέρεται στην σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δυο μοναχικούς ανθρώπους στην σύγχρονη Αθήνα (Αννα Μάσχα, Κώστας Φιλίππογλου) θα παιχθεί στα πλαίσια της ενότητας Bright Future του φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ ανήκει στα πρώτα φεστιβάλ σε προσέλευση θεατών σε παγκόσμια κλίμακα. Προσφέρει υψηλής ποιότητας πρόγραμμα, προσεκτικά επιλεγμένων ταινιών από όλο τον κόσμο. Στις δώδεκα μέρες που διαρκεί, εκατοντάδες επαγγελματίες του κινηματογράφου αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα μεγάλο ακροατήριο. Αρκεί να σημειωθεί ότι το 2014 οι ταινίες που παίχτηκαν εκεί έφτασαν τα 287.000 εισιτήρια. Το πρόγραμμά του φεστιβάλ περιλαμβάνει 220 ταινίες μεγάλου μήκους καθώς και 320 μικρού μήκους, από 6 χώρες.
Ανάμεσα στις ελληνικές ταινίες που έχουν παιχτεί εκεί τα τελευταία χρόνια είναι το «Wasted youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, Γιαν Φόγκελ, η «Εκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα και το «Μέσα στο δάσος» του Αγγελου Φραντζή.
Η ημερομηνία εξόδου της ταινίας στην Ελλάδα _αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας_ έχει ορισθεί η 29η Ιανουαρίου.
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk