Κόβω 1 μεγάλο πράσο σε 8 μέρη, μήκους περίπου 5 εκ. Αφαιρώ σπρώχνοντας με τα δάχτυλα το εσωτερικό τους, κρατώντας το αδειασμένο – σαν κανελόνι – εξωτερικό.

Κόβω το εσωτερικό του πράσου, 1 πατάτα μεγάλη και 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.

Ψιλοκόβω άλλα 100 γρ. κίτρινη κολοκύθα και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι. Τρίβω 1 κομμάτι πιπερόριζας (τζίντζερ), 2-3 εκ. Σπάω 50 γρ. πικραμύγδαλα σε μεγάλα κομμάτια.

Σοτάρω σε λίγο ηλιέλαιο το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, το τζίντζερ και τα πικραμύγδαλα. Ρίχνω μέσα 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, ανακατεύω και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με το μείγμα αυτό γεμίζω τα «κανελόνια», τα βάζω σε ανθεκτικά σακουλάκια σελοφάν και τα βράζω ή τα ψήνω στον ατμό για 8-10 λεπτά.

Σοτάρω σε λίγο ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο αγελάδος τα μεγάλα κομμάτια κολοκύθας, πατάτας και πράσου, αλατοπιπερώνω και στάζω λίγες σταγόνες σουμάδας. Προσθέτω 1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, και λίγα φύλλα φασκόμηλου και αφήνω να σιγοβράσει η σούπα για περίπου 1 ώρα. Τέλος την περνάω από τον μύλο του πουρέ και τη σερβίρω σε βαθύ πιάτο με ένα «κανελόνι» πράσου στο κέντρο (υλικά για 8 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.