Προβάδισμα 3 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MARC. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 23 Δεκεμβρίου, η διαφορά ήταν στο 3,5%. Το 31,1% δηλώνει ότι από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τη ΝΔ, ενώ το 23,7% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 23 Δεκεμβρίου, η διαφορά ήταν στο 3,5%.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1% έναντι 25,1% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 6,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 6,3%, το «άκυρο, «λευκό» και η αποχή συγκεντρώνουν 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,6%.

Το 31,1% δηλώνει ότι από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τη ΝΔ, ενώ το 23,7% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 53,5% δηλώνει ότι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «ανησυχία για τα χειρότερα» και το 33,4% «ελπίδα για κάτι καλύτερο».

Επίσης, το 67,6% δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική. Θετικά στο ερώτημα αυτό απαντά το 27,6%.

Στο ερώτημα «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε σήμερα περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας;», το 29,7% απαντά «του Αντώνη Σαμαρά» και το 25% απαντά «του Αλέξη Τσίπρα».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 26 έως τις 28 Δεκεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.017 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk