Νάσος Ζαρκαλής: Το 2015 χρονιά σταθεροποίησης

Την αισιοδοξία του ότι το 2015 θα είναι ένα έτος σταθεροποίησης ή και ανάπτυξης για την αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών εξέφρασε την Τετάρτη στην Αθήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas, κ. Νάσος Ζαρκαλής.

Την αισιοδοξία του ότι το 2015 θα είναι ένα έτος σταθεροποίησης ή και ανάπτυξης για την αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών εξέφρασε την Τετάρτη στην Αθήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas, κ. Νάσος Ζαρκαλής.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της εταιρίας, το 2014 όλος ο κλάδος ανέμενε το τέλος της πτώσης των μεγεθών της αγοράς, παρόλο που στους πρώτους μήνες της χρονιάς κατεγράφησαν έντονες πτωτικές τάσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή, σταδιακά κατά την διάρκεια του 2014 ελαττώθηκε ο ρυθμός πτώσης της αγοράς, ο οποίος κατέστη οριακός στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
«Το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά σταθεροποίησης ή και ανάπτυξης» είπε, «εκτός εάν συμβεί κάτι δραματικό, όμως ούτε εμείς ούτε οι μέτοχοί μας πιστεύουν κάτι τέτοιο» τόνισε ο επικεφαλής της Wind.
Ο ισχυρός άνδρας της εταιρίας τόνισε ότι τελειώνει μία δύσκολη περίοδος. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η εταιρία πανηγυρίζει καθώς έχει επιτύχει όλους τους στόχους που είχαν τεθεί.
Ο κ. Ζαρκαλής ανέτρεξε στα πεπραγμένα της χρονιάς, όπως η αγορά φάσματος από το ψηφιακό μέρισμα έναντι 122 εκατ. ευρώ και η εκκίνηση της επένδυσης των 20 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του δικτύου καταστημάτων Wind, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της εταιρίας τόνισε ότι η διαδικασία του due dilligence στην Forthnet ολοκληρώνεται και ομολόγησε ότι κράτησε λίγο παραπάνω από ότι αναμενόταν. Μάλιστα, σημείωσε ότι η υπόθεση της συγκέντρωσης της αγοράς θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Επίσης, σχολίασε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η πρόνοια της συμφωνίας μεταξύ Vodafone και Wind για την μεταβίβαση του 13,25% των μετοχών της Forthnet, που κατέχει η δεύτερη
Σημειωτέον ότι εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης, το ποσοστό της Vodafone στην Forthnet θα αυξηθεί σε 19,75%, ενώ το ποσοστό της Wind θα περιοριστεί στο 19,01%. Η συνεργασία των δύο εταιριών συνεχίζει ως έχει, είπε ο κ. Ζαρκαλής.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Wind σημείωσε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρίες είναι εξασφαλισμένες και συμπλήρωσε ότι χρήματα για επενδύσεις υπάρχουν.
Μάλιστα, σχολίασε ότι τυχόν πολιτική ανατροπή δεν συνεπάγεται δραματικό γεγονός. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η εταιρία δεν έχει άγνοια κινδύνου, αλλά «μία ελάχιστη πιθανότητα να συμβεί κάτι δραματικό, πρέπει να σταθμιστεί με το σταμάτημα μίας πορείας», η οποία είναι και θα συνεχίσει να είναι δυναμική, κατέληξε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk