Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι σε χωριά του Έβρου, καθώς τα νερά από τον ποταμό έφτασαν στις αυλές τους, ενώ περίπου 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει.

Οι κάτοικοι στα Λάβαρα Έβρου είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι αγρότες σε Σουφλί και Διδυμότειχο βλέπουν τις εκτάσεις τους να καταστρέφονται.

Εγκλωβισμένοι σε νησίδα ανάμεσα στο Τυχερό και στα Λάβαρα εντοπίστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας 30 μετανάστες και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη μεταφορά τους. Οι μετανάστες, σύμφωνα με το Έθνος, είναι καλά στην υγεία τους και μόνο δύο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες γιατί είχαν υποστεί υποθερμία.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η στάθμη του ποταμού Έβρου παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού, γεγονός που κρατά σε ετοιμότητα και επιφυλακή όλες τις αρμόδιες, εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η στάθμη του ποταμού έχει σταθεροποιηθεί στο βόρειο τμήμα, αλλά στο νότιο έχει «αγγίξει» τα 6,30 μέτρα (στο σταθμό μέτρησης Πετάλου), δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο ίδιος τόνισε ότι, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων παρακολουθούν και ελέγχουν την αντοχή των αναχωμάτων κατά μήκος του ποταμού Έβρου και παρεμβαίνουν – όταν και εάν κριθεί αναγκαίο – για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν κατοικημένες περιοχές.