Σε ειδική συζήτηση που διοργανώνει το «Συμβούλιο για το Μέλλον της Ευρώπης» στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, με θέμα:«Δημοσιονομική πειθαρχία και τις δημόσιες επενδύσεις», υπό την προεδρία του Μάριο Μόντι θα συμμετάσχει η Άννα Διαμαντοπούλου.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Γερμανός Υπουργός Εργασίας Γεργκ Ασμουσεν, ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο Πολωνός Υπουργός Οικονομικών Ματέους Στούρεκ και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Η συζήτηση θα γίνει στον απόηχο της ανακοίνωσης από τον Πρόεδρο Γιούνκερ του προγράμματος ενίσχυσης των επενδύσεων στην ΕΕ με έμφαση στις δημόσιες επενδύσεις για τις οποίες προβλέπεται ότι θα μπορούν να εξαιρεθούν από το έλλειμμα.
Τη θέση αυτή υποστηρίζει το ΔΙΚΤΥΟ εδώ και 2 χρόνια και αυτό άλλωστε αποτέλεσε και το περιεχόμενο της ελληνικής πρωτοβουλίας πολιτών invest in education που υλοποίησε πέρυσι το ΔΙΚΤΥΟ, όπου γίνεται λόγος για την ανάγκη να εξαιρούνται οι δαπάνες για την Παιδεία από το έλλειμμα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου θα αναφερθεί στο όφελος που έχει για την ευρωπαϊκή οικονομία και ανάπτυξη η επένδυση στους τομείς της Παιδείας και των Υποδομών και στην ανάγκη να ενισχυθούν όχι μόνο οι δημόσιες επενδύσεις, αλλά να διευκολυνθούν και οι ιδιώτες στην επενδυτική τους δραστηριότητα.